Pohjoismaiset Lammaspäivät: InterNorden 36. Vaasa 21.-23.8.2024

21.8.2024 00:00

Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center

raippaluoto-bridge_summer-medium.jpg

 

Pohjoismaiset lammaspäivät järjestetään Vaasassa elokuussa!

In english

 

”Pohjoismaiset Lammaspäivät” InterNorden 36. Suomi, Vaasa

21.-23.8.2024, Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center

21.8. Keskiviikko, Lammastuotanto Pohjoismaissa (klo 11-17), 11.00-12.00 Saapuminen ja lounas
12.30-17.00 Osallistujamaiden esitykset


Tapahtuman tervetulijaispuhe /Milla Alanco-Ollqvist  Lammastuotanto Pohjoismaissa, esitykset kaikilta osallistujamailta

12.45 – Suomi Marjo Simpanen ja Milla Alanco-Ollqvist

13.15 – Ruotsi Annelie Carlsson

13.45 -Färsaaret Jens Ivan í Gerðinum

14.15- KAHVIT

15.00 Islanti Eyjolfur Bjarnason ja Jóhannes Sveinbjörnsson
15.30 Norja Borghild Hillestad ja Ronald Slemmen
16.00 Grönlanti
16.30EWA-Euroopan laajuinen villayhteistyö - Satu Kumpulainen, hallituksen jäsen

Päivähinta:  paikanpäällä:  70 + alv, etänä:  50 + alv

Iltaohjelma klo 18-21, 50 + alv
Opastettu kierros Vaasan kaupungissa, lopussa veneretki saaristossa. Veneretken aikana tarjoillaan perinteistä suomalaista kalakeittoa.

 

22.8. Torstai, Seminaaripäivä (klo 9-17)

9.00-17.00 Seminaari: Lampaiden ruokinta, ruokintajärjestelmät ja kestävä tuotanto 

Puheenjohtaja: Petri Leinonen Lampuri

9.00 -Seminaarin avaus: Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria

Osallistujien esitykset: tutkimusten tuloksia, tiedonjakoa, benchmarkkausta maiden välillä

9.15- Geneettisen monimuotoisuuden säilyttäminen suomenlampaassa. Kantanen Juha, Luonnonvarakeskus, Suomi.

9.45- Suomenlampaan genomin sekventointi ja kokoonpano. Pokharel Kisun, Luonnonvarakeskus, Suomi.

10.15- Suomalainen rehuarvojärjestelmä ja ruokintasuositukset. Jenni Vattulainen, Luonnonvarakeskus, Suomi.

10.45- Tuoreita tutkimustuloksia lampaiden ruokinnasta ja hoidosta Islannissa. Jóhannes Sveinbjörnsson, Islanti.

11.15 LOUNAS

12.00- Tuloksia uuhien ruokintakokeesta Ruotsista. Annelie Carlsson, Ruotsi.


12.30 Ruokintamallit ja järjestelmät suomalaisilla lammastiloilla. Anna Silén ja Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria, Suomi.


13.00 Tuloksia 7-vuotisesta projektista: meri-peräiset proteiinit tiineiden uuhien ruokinnassa tavanomaisten tiivisteiden sijaan. Jens Ivan í Gerðinum, Färsaaret.

13.45-KAHVIT jonka jälkeen posterit ym materiaalit lyhyesti


14.45 Lammaslaidun-hanke, Graze Well. Osa 1.  Kysely laidunnuksesta ja loistorjunnasta suomalaisilla lammastiloilla. Eeva Mustonen, Finland.

15.15  Laumanvartijat Annaelina Kotilainen WWF ja Susi-Life hanke.

15.45 Tuottava karitsatuotanto. Carlsson Annelie, Ruotsi.

16.15 Pilot Farmers implementing and demonstrating Climate Smart Solutions for a carbon neutral Europé-Climate Farm project Henna Latvala, Suomi

16.45 Päätöskeskustelu ja yhteenveto


Postereita ja muuta materiaalia nähtävissä koko päivän ajan

17.00 Koulutuspäivä päättyy 

Päivähinta: paikanpäällä: 80 +alv, etänä: 60 + alv


Illallinen, Ravintola Hejm Ravintola merenrannassa


Menu (54€, ei sis. juomia): 
Alkuruoat
Maustepaahdettua sekä hapatettua porkkana Finne farmilta, valutettua jogurttia, chorizoa, yrttisalattia & rapeaa leipä

Hapanjuurileipää, voita & auringonkukansiemenpestoa

Pääruoka
Grillattua paikallista karitsa Jokikylistä. Perunapyreetä, paahdettua ja pikkelöityä porkkana, siulia, karitsanliemi sekä grillattua ruskistettua voita sekä lisuke jaettavaksi; paahdettua parsakaalia, rakuuna pestoa ja fetajuustoa

Jälkiruoka
Kermaviilijäätelöä rapeaa murotaikinaa, raparperikompottia, kirvelivaahtoa & mantelikakkua

 

23.8. Perjantai, Opintoretkipäivä, 50€ + alv.
8.30 Bussi lähtee hotellilta

Lammastila Ingos Får / Ingos Lammas, Christoffer ja Jenni Ingo, Veikkaala.

Tilalla on 100 suomenlammasuuhta eri väreissä. Puurakenteisessa lampolassa on ruokintakiskot, jolla rehut jaetaan väkirehu/paalihäkkeihin. Tila tekee lihan ja vuotien suoramyyntiä. Pellot ovat luomutuotannossa, viljelyssä on nurmi, kaura, herne ja syyskasvit. Maiseman hoitoa tehdään myös kaupunkialueilla.

Opastettu kierros Merenkurkun maailman perintökohteeseen

Lounas Bernys-ravintolassa ja maailmanperintöportti

Saltkaretin näköalatorni ja kahvitauko

14.30 Paluu hotellille 

16.00-19.00 Suomen Lammasyhdistyksen kevätkokous, sääntömääräiset asiat (ERILLINEN ILMOITTAUMINEN Suomen Lammasyhdistykselle).

Ilmoittautuminen päättyy 9.8.2024. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. 

Yhteisvaraus majoitukseen on päättynyt. Voit varata itse majoituksen Vaasan runsaasta majoitustarjonnasta.


Yhteystiedot: 
Milla Alanco-Ollqvist
milla.alanco-ollqvist@proagria.fi
+358 407060558

Anna Silén
anna.silen@proagria.fi 
+358 504090375

Marjo Simpanen
marjo.simpanen@lammasyhdistys.fi
+358 449737000

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   21.8.2024 00:00
Päättyy:   23.8.2024 00:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Sokos Hotel Original Vaakuna, Rewell-center

Vaasa

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet