Viljellään viisaasti kesäretki
10.8.2022 06:00
Useita kohteita
Viljellään viisaasti -hankkeen kesäretki 10.-11.8. starttaa Nurmeksesta Joensuun ja Kiteen kautta aina Loimaalle saakka, matkalla mukana luomuasiantuntijat Tero Tolvanen ja Pasi Hartikainen.
06:00 Lähtö Nurmeksesta (reitti Nurmes - Joensuu – Kitee)
09:00 – 11:00 Ollukka Oy, Ollukantie 130, 59520 SAARI
- 2021 luomuun siirtynyt kasvinviljelytila. Mika-Pekka Tiainen on perehtynyt rengasasioihin, maanparannukseen ja soveltanut tilallaan Lean -ajattelua. Hänellä on viljelyssä mm. kuituhamppua.
11:30 – 12:30 Lounas Kägösessä Kuutostie 1272, 59100 PARIKKALA
15:00 – 16:30 Jyrki Mikkola, Rieskantie 151, 47400 KAUSALA
- Jyrki Mikkola on pitkän linjan luomuviljelijä, joka on keskittynyt luonnon monimuotoisuuden huomiointiin. Hänellä on viljelykokemusta mm. syysrypsistä.
19:00 – 20:30 Jukka Rajala, Hyrsynkulmantie 173, 32100 YPÄJÄ
- Jukka Rajala on luomuviljelyn pioneeri. Pääsemme tutustumaan Jukan luomukasvinviljelytilaan.
21:00 – 22:00 Majoittuminen Mustialaan, Renkituvantie 10, 31310 MUSTIALA
07:00 – 07:45 Aamupala
08:30 – 10:00 Loimaan Suorakylvökoe, Joenperäntie 262, 32200 LOIMAA
- Suorakylvökokeella tutustumme Tuomas Levomäen johdolla eri muokkaustapojen vaikutukseen maan rakenteelle ja multavuudelle. Kokeen kasvina vuonna 2022 on mallasohra.
11:00 – 14:00 Pellonpiennarpäivä ja lounas Mustialassa, Mustialantie 105, 31310 MUSTIALA
- Monipuolinen pellonpiennarpäivä Mustialassa https://www.hamk.fi/tapahtuma/pellonpiennarpaivassa-etsitaan-ratkaisuja-kestavaan-tuotantoon/
15:00 – 17:00 Lantmännen Agron koetila, Hauhontaustantie 255, 14700 HAUHO
- Koetilalla tutustumme mm. lajikekokeisiin sekä viljoilla että nurmilla.
20:00 – 21:00 Iltateet Wehmaan Kartanolla, Pieksämäentie 254, 51900 JUVA, 242 km
Anssi Laamanen esittelee taakse ajolaitteilla ja rengaspaineen säädöllä varustetun Valtra -traktorin.
21:00 – 00:00 Kotimatka Juva-Kitee-Joensuu-Nurmes
20 paikkaisella linja-autolla kyytiä antaa Samimatkat Oy.
Ilmoittautuminen: 29.7.2022 mennessä
Hinta: Matkan hinta majoituksen kera on 150 e + alv. Ruokailut ovat omakustanteisia.