Elintarvikealan yrittäjien tuotekehityskoulutus webinaarit
26.4.2023 13:00
Teams
Elintarvikealan yrittäjä, tule kuulemaan monipuolista koulutuskokonaisuutta webinaarien muodossa. Jokaisen webinaarin aiheena on täyttä asiaa elintarvikealan eri aiheista. Kouluttajina toimivat SavoGrow Oy kehitysyhtiön ammattilaiset.
Koulutuksen tavoitteena on:
- Oppia ymmärtämään tuotekehitysprosessin sisältöä, ajankäyttöä ja sen vaiheita
- Tunnistaa raaka-aine hankintaan ja toimittajien valintaan vaikuttavia tekijöitä
- Tunnistaa yleisimpiä elintarvikkeissa käytettyjä elintarvikeparanteita ja niiden käyttötarkoituksia
- Oppia ymmärtämään elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä sekä säilyvyyden määrittämisen prosessia
Jokainen webinaari on osallistujalle maksuton. Voit osallistua vain yhteen tai useampaan tilaisuuteen. Käy ilmoittautumassa sivun alaosassa sinua kiinnostavaan webinaariin. Osallistumislinkki lähetetään vuorokautta aikaisemmin.
Tuotekehitysprosessi 26.4. klo 13–15.00
Sisältö:
- Ruokatrendit
- Mistä ideoita tuotekehitykseen
- Tuotteen määrittäminen ja elinkaari
- Tuotekehitysprosessin vaiheet
- Tuotekehityksen epäonnistumisen syyt
- Keskustelua tuotekehitysprojektien haasteista
Kouluttaja: Jaana Kapustamäki, tuotekehittäjä
Ilmoittaudu 24.4. mennessä.
Raaka-ainehankinta 3.5. klo 13–15.00
Sisältö:
- Raaka-aineen valinta
- Jäljitettävyys
- Toimittajan valinnassa huomioitavia asioita
- Tuotannon kasvattaminen Scale-Up
- Kustannuslaskenta yleisperiaatteet
- Tuotteen valmistelu kaupan jakeluun
Kouluttaja: Tomi Helin, hankinta ja raaka-aine asiantuntija
Ilmoittaudu 1.5. mennessä.
Elintarvikkeiden säilyvyys 17.5. klo 13–15.00
Sisältö:
- Säilyvyyden osa-alueet: aistinvarainen ja mikrobiologinen säilyvyys
- Elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavat tekijät
- Säilyvyysajan määrittäminen
- Säilyvyyden parantamisen keinot
Kouluttaja: Johanna Vuosalmi, tuotekehittäjä
Ilmoittaudu 15.5. mennessä.
Elintarvikeparanteet 24.5. klo 13-15 -> HUOM! päivämäärämuutos 8.6. klo 17-19
Sisältö:
- Lisäaineryhmät
- Säännöt, lainsäädäntö, valvonta
- Yleisimpien lisäaineiden esittely
- Lisäaineiden käyttö – käytännön esimerkkejä
- Lisäaineiden hankinta
Kouluttaja: Johanna Vuosalmi, tuotekehittäjä
Ilmoittaudu 6.6 mennessä.
Lisätietoja: Suvi Malin, ruoka-asiantuntija, Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Suomi ry p. 0400 682 334
Webinaarikokonaisuuden järjestää Uudet askeleet elintarvikealla Kaakkois-Suomessa -hanke.