Miten tehdään pellolla #syötävänhyvää säilörehua emolehmille? -webinaari 30.10.2024
30.10.2024 10:00
Teams
Tervetuloa sukeltamaan emolehmien ruokintaan!
Järjestämme kaksiosaisen webinaarisarjan emolehmien ruokinnasta ja syötävän hyvästä säilörehusta. Toisessa osassa kuulet, miten tehdään pellolla syötävän hyvää säilörehua emolehmille.
Syötävänhyvän säilörehun ajatus on tuottaa pellolla sitä, mitä eläimet tilaavat. Siinä on huomioitu mm.
- tilan ruokintastrategia ja ympäristö
- maan kasvukunto ja sopiva nurmiseos
- valkuainen, kuitu ja sulavuus ja näiden perusteella sopiva lannoitus ja oikea korjuuajankohta
- rehun säilyminen 3+1 taktiikalla: happamuus, hapettomuus, hygienia ja huolellisuus
Syötävän hyvän säilörehun yrittäjä huomaa myös pankkitilin saldossa - vähemmän työtä ja kuluja sekä enemmän tuottoa ja hyvinvointia sekä eläimille että yrittäjälle itselleen.
Tervetuloa webinaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan emolehmätilojen säilörehutarpeista. ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat Henna Aapro (nurmentuotanto) ja Salla Rautio (nautojen ruokinta) käyvät läpi emolehmien ruokintaa, säilörehun laatua ja rehuntuotantoa.
Webinaari toteutetaan yhteistyössä HKFoodsin kanssa.
Webinaarin ensimmäinen osa järjestetään 16.10.:
Mitä on #syötävänhyvä säilörehu? Miksi emolehmille pitäisi olla syötävän hyvää säilörehua?
Webinaarit tallennetaan ja jaetaan kaikille ilmoittautuneille.
Webinaarit järjestää Kestävästi ja vastuullisesti toimiva maatila -hanke