Mitä on #syötävänhyvä säilörehu? Miksi emolehmille pitäisi olla syötävän hyvää säilörehua? -webinaari 16.10.2024
16.10.2024 10:00
Teams
Tervetuloa sukeltamaan emolehmien ruokintaan!
Järjestämme kaksiosaisen webinaarisarjan emolehmien ruokinnasta ja syötävän hyvästä säilörehusta. Ensimmäisessä osassa kuulet, mitä on syötävän hyvä säilörehu ja miksi se on niin tärkeää emolehmille.
Syötävänhyvän säilörehun ajatus on tuottaa pellolla sitä, mitä eläimet tilaavat. Siinä on huomioitu mm.
- tilan ruokintastrategia ja ympäristö
- maan kasvukunto ja sopiva nurmiseos
- valkuainen, kuitu ja sulavuus ja näiden perusteella sopiva lannoitus ja oikea korjuuajankohta
- rehun säilyminen 3+1 taktiikalla: happamuus, hapettomuus, hygienia ja huolellisuus
Syötävän hyvän säilörehun yrittäjä huomaa myös pankkitilin saldossa - vähemmän työtä ja kuluja sekä enemmän tuottoa ja hyvinvointia sekä eläimille että yrittäjälle itselleen.
Tervetuloa webinaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan emolehmätilojen säilörehutarpeista. ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat Henna Aapro (nurmentuotanto) ja Salla Rautio (nautojen ruokinta) sekä HKFoodsin Harri Jalli käyvät läpi emolehmien ruokintaa, säilörehun laatua ja rehuntuotantoa.
Webinaarin toinen osa järjestetään 30.10.:
Miten tehdään pellolla #syötävänhyvää säilörehua emolehmille?
Webinaarit tallennetaan ja jaetaan kaikille ilmoittautuneille.
Webinaarit järjestää Kestävästi ja vastuullisesti toimiva maatila -hanke