Valtakunnalliset lammaspäivät Hämeenlinnassa
29.10.2024 12:00
Scandic Aulanko
Valtakunnalliset lammaspäivät 29.-31.10. Hämeenlinnassa
29.10. SUOMEN LAMMASYHDISTYS Ry:n SYYSKOKOUS
12.00 LOUNAS (omakustanteinen, 35,20 €)
13.00 Kokouksen avaus, puheenjohtaja Janne Jokela
13.15 Lampaiden jalostusvaliokunnan ja jalostuslampolakonseptin esittely
13.30 Lampaat aurinkovoimapuistojen hoitajina - viranomaisvaatimukset, MMM
14.00 Lampaat aurinkovoimapuistojen hoitajina - energiayhtiön näkökulma, Ilmatar Energy
14.30 KAHVITAUKO, SLY tarjoaa kokouskahvit
15.00 Vuoden Lammastilan 2024 palkitseminen ja lampaiden tuotosseurannan parhaat tilat 2023, kunniakirjojen jako
n. 15.30 Sääntömääräiset asiat, § 4
Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä erovuorossa ovat
- puheenjohtaja sekä
- edustaja alueilta:
II: Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala
III: Etelä-Pohjanmaa, Österbotten, Keski-Suomi
n. 17.00 Kokouksen päätös
30.10. OPINTORETKI
9.30 Hämeenlinnan rautatieasema
9.40 Scandic Aulanko
10.15 Pekkolan tila, Siri Taalas ja Jani Pekkola, Hauho. 160 uuhta, rotuina itäfriisiläionen maitolammas ja risteytyksiä. Koneurakointia. Nurmilajikkeiden testausta tilatasolla. Lampaanmaitotuotteita. pekkolantila.fi
12.30 LOUNAS, Tiirinkosken tila, Niina Toivonen ja Mikko Launo, Hämeenlinna. 60 uuhta, rotuina ruotsalainen turkislammas ja ahvenanmaanlammas. Lisäksi lihanautoja, kahvilatoimintaa ja suoramyyntiä. Paimenkoirat ja laumanvartijat. tiirinkoskentehdas.fi/maatila/
15.45 KAHVIT, Wetterhoff
Tutustuminen historiaan, toimintaan ja myymälään. Kädentaitokurssit. wetterhoff.fi
17.00 Laidunnusta Hämeen linnan valleille, kierros linnan alueella, Kristiina Liinaharja, Vekkilän Museotila/Liinaharja Oy ja Auli Hirvonen, LumoTAITO-hanke
18.00 Hotelli (ne, jotka eivät ole varanneet illallista viedään hotellille).
Opintoretken hinta 84 € + alv 25,5 % sisältäen bussikuljetuksen, vierailukäynnit, lounaan, kahvit ja suojavaatteet.
18.30 LAMPURI-ILLALLINEN, Museoravintola Hämeen linna
Menu á 49 eur
- Pieni karitsatartar ja kuohkeaa kantarellikeittoa, L, G
- Yön yli haudutettua karitsanlapaa, paahdettua fileetä, Lopen perunaa sekä kastiketta haudutusliemestä ja ruskistetusta voista L,G
- Jäätelöä, rapeaa tattaria, puolukkamarenkia ja hillottuja puolukoita G
31.10. ELÄINAINES ON POHJA TUOTANNOLLE -SEMINAARI
9.00 Seminaarin avaus
9.15 Eläinjalostuksen tulevaisuus, Pekka Uimari, Helsingin yliopisto
10.00 Lampaan ja vuohen geenivarat Kansallisessa geenivaraohjelmassa, Juha Kantanen, Luke
10.30 Kuulumisia CAP:n alkuperäisrotusopimusten toteutumisesta, Eero Pehkonen, maa- ja metsätalousministeriö
11.00 Rotujen kehitystilastojen esittely, Kaie Ahlskog, ProAgria Etelä-Suomi
11.30 LOUNAS
12.20 Onnistuneet siemennykset - mallia Islannista, Eyjólfur Ingvi Bjarnason, Icelandic Agricultural Advisory Centre,
esitys etänä englanniksi, tulkataan
13.00 Eläiten tuonti, Susanna Nuutinen, Putkisalon Kartano
13.20 Eläinaineksen taloudellinen vaikutus, Sini Sillanpää, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
14.00 KAHVIT
14.30 Risteytyksillä tuloksia, Peppi Laine, Mikkolan tila
15.00 Tulokset apuna jalostustyössä - NettiKatras vinkit, Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria
15.30 Tilaisuus päättyy
Seminaarin hinta 120 € + alv 25,5 %, sisältäen ohjelman mukaisen koulutuksen, koulutusmateriaalit ja -tarjoilut. Etäosallistumismahdollisuus järjestetään, hinta 80 € + 25,5 %. Ilmoittautuneille lähetetään linkki sähköpostilla ennen seminaaria.