Opintomatka Ruotsiin elintarvike- ja ruoka-alan yrittäjille, tuottajille

6.6.2022 12:00

Ruotsi, Jämtlandin lääni

Elintarvike- ja ruoka-alanyrittäjille

Opintomatka Ruotsiin 6.-10.6.2022

Tarjolla runsaasti, monipuolisia vierailuja pieniin elintarvikealan yrityksiin ja käytännön tekemistä Eldrimnerin artesaaniruokaan erikoistuneessa resurssikeskuksessa.  --teemoina mm. lihanjatkojalostus, leipomot, maidonjatkojalostus, suoramyynti ja paikallisruoan jakelukanavat

Tiesitkö, että Ruotsissa on artesaaniruokakartalla yli 1500 yritystä ja tuottajaa ja Jämtlandin läänissäkin (jossa olemme tuon viikon) näitä yrityksiä on yli 120.  Ruotsissa on käytetty paljon resursseja ja pitkälle kehittynyt tämä paikallisruoka- ja pienten elintarvikeyritysten verkosto ja toiminta. Siis mielenkiintoista nähtävää ja opittavaa on luvassa! 

Maanantaina 6.6. kokoonnumme Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja lennämme Helsingistä (klo 14.50) Östersundumiin ja perjantaina 10.6. paluulento takaisin Helsinkiin (klo 17.15).

Majoitus viikon aikana vain yhdessä paikassa ja teemme yritysvierailut bussilla suht koht pienillä ajomatkoilla.

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa oma paikkasi (sitova ilmoittautuminen) pikapikaa tai viimeistään ma 25.4.2022 – ilmoittautumislomake tämän tapahtumasivun alareunassa

Matkan hinta on 600€/ hlö + alv. (sis. lentomatkat, majoitus, bussikyydit, ohjelmat, kaksi ruokailua). Puolet matkan hinnasta tulee maksettavaksi toukokuun alussa. 

Lisätietoja / yhteyshenkilöt

Sanna Lento-Kemppi        p. 040 544 7768  sanna.lento-kemppi@maajakotitalousnaiset.fi

Tuula Repo                         p. 040 588 0958 tuula.repo@proagria.fi

Makupaloja opintomatkan ohjelmasta – kohteista:

  • Meijeri ja sen yhteydessä maatilakauppa – omia tuotteita mm. juustot, hillot, siemenkeksit, leipälastut
  • Maatilaleipomo – mm. näkkileivät, raaka-aineina perinteiset viljat, vahvoina arvoina: ekologisuus, käsityönä tekeminen asiakkaiden toiveet ja tarpeet aistien
  • Kiviuunileipomo - jonka leivät ja pullat leivotaan luomuraaka-aineista, ilman lisäaineita. Jauhot ostetaan lähialueelta, pientuottajilta. Leivät ovat juureen tehtyä hapanleipää – leivottu käsityönä, tunteella, intohimolla, ammattitaidolla ja ajan kanssa.
  • Savustamo, jonka yhteydessä on pieni maatilakauppa ja ravintola, savustaa kaikenlaisia tuotteita, ei käytetä lisäaineita, mukana Reko -jakelussa
  • Puutarhatila, joka tekee jalosteita omista ja paikallisista raaka-aineista mm. hillot, marmeladit, mehut, nektarit, kasvischutneyt, suolakurkut (tuotteissa ei käytetä lisäaineita, säilöntäaineita) – valmistuksessa käytetään vain puhdasta pektiiniä tai omaa omenapektiiniä
  • Erilaisia kahvila-ravintoloita/ruokapaikkoja, joissa käytetään paikallisia raaka-aineita, elintarvikkeita ja joissa on hyödynnetty maalaismiljöötä, puutarhaa, eläimiä, vanhoja rakennuksia palvelukonseptin luomisessa – voi olla myös omia jatkojalosteita näissä kohteissa
  • ”Opastetut” kierrokset ruokakaupoissa ja kauppahallissa: paikalliset tuotteet, lähiruoka kaupan hyllyllä – kuullaan mm. tuotteiden hankinnasta, sopimuksista, hinnoittelusta ym.
  • Eldrimnerin resurssikeskus – erikoistunut artesaaniruokaan, tarjoaa syventävää koulutusta mm. näillä elintarviketeollisuuden aloilla: leipomo, maatilateurastus ja -leikkaus, marja-, hedelmä- ja vihannesjalostus, meijeri-, kalanjalostus ja yrittäjyyden kehittäminen, edistää ja tukee eri tavoin ruokakäsityö-/artesaaniruokayrittäjyyttä

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

6.6.2022 12:00

Päättyy:  

10.6.2022 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Ruotsi, Jämtlandin lääni