Arki -johtamishankkeen päätösristeily

4.12.2024 19:00

Viking Grace

Lotta Iso-Tuisku, Iso-Tuiskun sika

isotuisku-arki-risteily.jpg

Lotta Iso-Tuisku ilmajokiselta Iso-Tuiskun sikatilalta jakaa  kokemuksiaan työnantajana ja esihenkilönä kehittymisestä. 

Lotta on toiminut maatalousyrittäjänä, työnantajana ja lähiesihenkilönä yli 10 vuotta jatkuvasti kehittyvällä ja kasvavalla tilalla.

"Aina ei ole mennyt hyvin, joskus tosi huonostikin, mutta virheistä on opittu, joskus kantapäänkin kautta".

Hän on myös osallistunut Arki-hankkeen opintomatkoille ja saanut jokaiselta tilavierailulta jotain ajatuksia omaan johtamistyöhönsä. 

Johannes Haasma, Kaiu LT OÜ

johannes-haasma.jpeg

Yksi mielenkiintoinen viljelijäpuheenvuoro kuullaan naapurimaastamme Virosta, josta 860 lypsylehmän tilan Kaiu LT OÜ:n 37-vuotias toimitusjohtaja Johannes Haasma saapuu kertomaan tilan johtamiskäytänteistä.

Huima keskituotos 14 506 kg on saavutettu hyvän työskentelytiimin ja johtamisen tuloksena. 

"Tilan palveluksessa on 43 hengen työskentelytiimi. Pyrimme sitouttamaan työntekijöitä tarjoamalla mm. mahdollisuuksia lisäkouluttautumiseen niin Virossa kuin ulkomaillakin", Johannes kertoo. Hän on johtanut tilaa nyt viiden vuoden ajan ja toteaa kysymykseen suurimmista haasteista henkilöstöjohtamisessa ytimekkäästi: "Henkilökemiat".

Jaakko Jussila, Herrakunnan lammas

jaakko-jussila-vas.jpg

Jaakko Jussila (kuvassa vas.) Herrakunnan Lammas Oy:sta kertoo Arki-päätösristeilyllä kokemuksiaan viljelijävaihdosta Walesista.

Jaakko matkusti Walesiin kuuden muun innokkaan suomalaisyrittäjän kanssa ja kukin jakaantui omille vaihtotiloilleen töihin. Viljelijävaihdossa kohtaamiset paikallisten maatilayrittäjien kanssa olivat aitoja ja erilaisia.

Jussila oli Trefnant Hall-tilan yrittäjän Marc Jonesin sekä uusiseelantilaisen työntekijän Jeremy Kilgourin mukana tekemässä arkisiin päiviin kuuluvia töitä helmikuisessa Walesissa. Suomalaisryhmän vertaistuki toi vaihtoon oman mausteensa. 

Anna Okkonen, ProAgria

anna-okkonen.jpg

Sustainable Silage -hankkeen vetäjä ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Anna Okkonen ProAgria Länsi-Suomesta herättelee ajatuksia ja keskustelua itsensä johtamisen teemasta.

Miksi itsensä johtamisen taitoja tarvitaan maatilayrityksen johtamisessa ja miten niitä voisi kehittää?

Anna on havainnoinut ja kerännyt maatilayrittäjien parhaita johtamistapoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin yli 15 vuoden ajan.

”Kaikki toimiva johtaminen lähtee itsetuntemuksesta, oltiin missä päin maailmaa tahansa. Tämä asia vaikuttaa ihan kaikkeen toimintaan tilalla ja loppupeleissä myös tilan pitkän aikavälin kannattavuuteen”.

Anu Ellä, ProAgria

anu-ella-2021.jpg

Arki-hankkeen vetäjä, nurmentuotannon johtamisen ja pienryhmätoiminnan huippuosaaja Anu Ellä kertoo hankkeessa testatuista erilaisista kokemustenvaihtoon perustuvista pienryhmämalleista: 

  • Haasteet haltuun -ryhmät, joissa ratkottiin ajankohtaisia maatilayritysten haasteita vuorotellen ryhmäläisten tiloilla
  • Pelisilmää johtamiseen -ryhmä, jossa kehitettiin johtajan taitoja
  • Talousryhmä -Riittääkö rahat? Onks tässä järkee? Kenen rahoilla pelaan?
  • Cowboys&cowgirls, jossa perehdyttiin eri maiden yrittäjien arkeen ja maatalouden nykytilaan eri maissa
  • Viljelijävaihtoryhmä, jossa haettiin ja jaettiin parhaita käytäntöjä walesilaisten yrittäjien kanssa 
Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:   4.12.2024 19:00
Päättyy:   5.12.2024 19:50

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Viking Grace