Lumotaidon Tehotunti 6: Haitalliset vieraskasvit maa- ja metsätaloudessa

19.10.2023 10:00

Teams

Haitalliset vieraskasvit maa- ja metsätaloudessa

Pohdimme haitallisten vieraskasvien torjuntaa ja leviämistä. Pohdimme myös, voiko jostakin uudesta maa- ja metsätalouteen tuotavasta tai olemassa olevasta kasvista tulla ongelma tulevina vuosina. Vieraslajien määrä kasvaa ilmastonmuutoksen myötä.

Vieraslajilla tarkoitetaan kasvia, eläintä tai muuta eliölajia, jonka siirtymistä luontaisen levinneisyysalueen ulkopuolelle ihminen on tahattomasti tai tarkoituksella edesauttanut. Vieraslaji on siis ihmisen myötävaikutuksella ylittänyt luontaiset leviämisesteet.

 Vieraslajeilla ei ole uudessa ympäristössään luontaisia vihollisia, jotka rajoittaisivat niiden lisääntymistä. Haitalliset vieraslajit voivat aiheuttaa mittavaa taloudellista haittaa. Taloudelliset tappiot koostuvat maa-, metsä- ja kalatalouden menetyksistä. 

 

Klo 10.00 Tilaisuudessa on asiantuntijana Luontoturva Ky:stä Miia Korhonen. Miialla on pitkä kokemus vieraslajikasveista ja niiden torjunnasta. Nyt kannattaa tulla kuulolle!

Luontoturva Ky tarjoaa erityisasiantuntijapalveluita haitallisten vieraskasvilajien aiheuttamien haittojen vähentämiseksi

Klo 10.30 Maisema-asiantuntija Auli Hirvonen pitää lyhyen tietoiskun laidunnuksen mahdollisuuksista vieraslajien torjunnassa.

Klo 10.40 Keskustelua vieraslajeista.

 

Tervetuloa linjoille!

 

Tehotunti on maksuton ja kaikille avoin. Järjestäjänä Lumotaito-hanke

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

lippu-maaseuturahasto-iso.jpg (66 KB)

Ajankohta

Alkaa:  

19.10.2023 10:00

Päättyy:  

19.10.2023 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams