Tulevaisuusvalmennus, Etelä-Pohjanmaa

10.1.2023 00:00

Etelä-Pohjanmaa

Valmenna itsesi tulevaisuuden huipulle

Tulevaisuusvalmennus alkaa ensi kertaa Etelä-Pohjanmaalla tammikuussa 2023. Luvassa on uniikki kokonaisuus, jonka toteutamme S-ryhmän/Eepeen, LähiTapiolan ja ProAgria keskusten yhteistyönä.

Tulevaisuusvalmennus on uniikki kokonaisuus, joka sparraa sinua kohti tulevaa. Ole eturivissä ja tule työstämään merkittäviä ajankohtaisiin teemoihin liittyviä asioita omassa bisneksessäsi.

Valmennuksen teemoina on

  • johtaminen ja strategia
  • ilmastoviisas maatilayritys
  • asiakasymmärrys ja kuluttajan ostokäyttäytyminen.

Valmennukset ovat pääasiassa livetapaamisia, joita tuemme taustoittavilla webinaareilla. Kokonaisuus alkaa Tule mukaan Tulevaisuusvalmennukseen -tilaisuudella 10.1.2023 Sokos hotelli Lakeudessa Seinäjoella.

Alustava aikataulu kokonaisuudelle

Ilmastoviisas maaseutuyritys

  • ti 17.1.2023 - Tulevaisuuden ilmastoviisas maaseutuyritys muuttuvassa ympäristössä
    Päivän aikana käydään keskustelua nykytilanteesta ja tulevaisuuden tavoitteesta hiilensidonnan osalta. Tuotetaan ruokaa – sidotaan hiiltä - lisätään monimuotoisuutta viljelykierrolla.
    Millaisia vaateita on jo havaittu ja on tulossa ruuantuotantoon? Mietimme oman yrityksen kohdalta ilmastoviisaita toimenpiteitä ja nykytilaa.
  • Ke 1.2.2023 - Maatalouden energiatehokkuus ja huoltovarmuus
    - Ilmastoviisaat energiaratkaisut maaseutuyrityksessä.
    - Varautuminen poikkeusolosuhteisiin.
    - Energian käyttö ja tuotanto maataloudessa yleensä. 
    - LähiTapiolan puheenvuoro ja alustus aiheeseen: Riskit erilaisten energiatuotantomuotojen käyttöön otossa ja käytössä.
    - ProAgrian puheenvuoro maatalouden investointituista, keskustelua aiheesta.

  • Ti 14.2.2023 - Uudistavalla viljelyllä maa kasvukuntoon
    - Uudistava viljely  Fysikaalinen, kemiallinen ja biologinen kasvukunto ja ominaisuuksiin vaikuttaminen erilaisin keinoin.
    - Tilan johtaminen maan kasvukunto kärkenä – keskusteluna maan kasvukunnon johtaminen muistikortti.  
    - Tunne peltosi paremmin.
    - Vakuuttaminen ääriolosuhteita vastaan, vakuutusten kehittäminen tulevaisuuden olosuhteisiin. LähiTapiolan puheenvuoro.

  • To 16.3.2023 - Minun tulevaisuuden maaseutuyritys
    -  Päivä kokoaa yhteen aikaisemman polun ajatukset ja suunnitelmat tulevaisuuteen varautumisesta.
    - Palaamme edellisiin päiviin ja peilaamme omaa tilaa tähän laajaan kokonaisuuteen.
    - Pureudumme tilakohtaisiin suunnitelmiin.
    - Mietimme ilmastonmuutoksen vaikutusta maatalouteen ja miten maatilayritykset voivat osaltaan olla mukana ilmastonmuutoksen hillinnässä.  

 

Strategia ja johtaminen

  • ke 22.2.2023 - Unelmista strategiaan
    Päivän aikana käydään keskustelua mitä on kokonaisvaltainen johtaminen sekä pysähdytään pohtimaan arvoja ja omia unelmia.

  • ke 8.3.2023 - Tulevaisuuden toimintaympäristö ja resurssit
    Päivän aikana käydään keskustelua tulevaisuuden toimintaympäristöstä ja pohditaan mitä resursseja silloin tarvitaan. Pysähdytään myös riskienhallinnan näkökulmasta.

  • ke 22.3.2023 - Visio, tahtotila ja toiminta-ajatus
    Päivän aikana keskustellaan oman yrityksen tavoitteiden kirkastamisesta.

  • to 23.3.2023 - Strategiasta käytäntöön
    Jotta strategia ei jää vain paperinmakuiseksi huoneentauluksi, pysähdytään keskustelemaan miten strategia jalkautetaan käytäntöön.

Asiakasymmärrys ja kuluttajien ostokäyttäytyminen 

  • ke 29.3.2023  - Ostetaan kun halvalla saadaan? Kurkistus ruoan kuluttajan ostokäyttäytymiseen.
    Vierailijana Harri Luomala, professori, Vaasan yliopisto: ”Kohti valoisaa tulevaisuutta: kuluttajaymmärrys auttaa matkalla!”
    Yritystarina: Hanna Yli-Kuha, toimitusjohtaja, Alavuden öljypuristamo: Öljyt Kotimaista-merkin takana ja Juurevan tarina.

  • ti 4.4.2023 - Kuluttajakäyttäytyminen ruokakaupassa
    Vierailijana Jari Palo, kaupallinen johtaja, Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa: ”Kaupan kilpailukeinot ruoan vähittäismyynnissä”
    Yritystarina: Vuokko Yli-Kesäniemi, toimitusjohtaja, Pure Arctic Garden: Mustavalkosipuli kaupan hyllylle.

  • ke 12.4.2023 - Moniaistisesti uusiin sfääreihin: Ruokatuotteiden kehittämistä boxin ulkopuolelta
    Vierailijana Anu Hopia, professori, Turun yliopisto: ”Ruokaa, tutkimusta ja tarinoita”.
    Yritystarina: Annemari Hahto, myynti- ja markkinointipäällikkö, Linseed Protein Finland: Kuinka kaupan hyllyllä pysytään.

Suosittelemme osallistumista koko kokonaisuuteen, mutta voit oman aikataulusi mukaan valita kokonaisuudesta sinulle sopivat osiot.

Hinta ja ilmoittautuminen - Ilmoittaudu klikkaamalla "Lue lisää tapahtumasta"
Valmennuksen hinta on 150 euroa (alv 0 %). Matkat ja mahdolliset majoituskustannukset ovat omakustanteisia. 


Paikkoja valmennuksiin on rajoitetusti, joten toimi nopeasti! Suosittelemme kokonaisuutta sinulle, joka haluat saada uusia eväitä yrityksesi tulevien ratkaisujen pohdintaan. Ennakointi tulevaan on varautumista.

s_eepee_rgb.jpg (396 KB)lahitapiola_logoltfi.png (9 KB)

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   10.1.2023 00:00
Päättyy:   31.5.2023 00:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Etelä-Pohjanmaa

Seinäjoki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet