Eväitä ruokamatkailun kehittämiseen

14.2.2025 12:00

STEP-koulutus Ruokolahti

Tervetuloa Eväitä ruokamatkailun kehittämiseen -tapahtumaan Ruokolahdelle STEP-koulutuksen tiloihin ystävänpäivänä 14.2.2025 klo 12-15

Ruokamatkailun tulevaisuus Saimaan sydämessä – inspiroidu uusista ideoista, verkostoidu alueen ammattilaisten kanssa ja kuule Jani Halmeen inspiroiva puheenvuoro Saimaan alueen vahvuuksista ruokamatkailussa. Tule mukaan, kun julkaisemme Saimaan alueen ainutlaatuisen ruoka- ja menukilpailun! Tilaisuuden juontaa aluekummi Lari-Pekka Ruotsi. Tilaisuus on maksuton. 


Lounas tarjolla klo 11.

 

OHJELMA

Maakuntajohtaja Satu Sikasen tervehdys

"Pellolta pöytään"
Tuula Repo, kehityspäällikkö, ProAgria Etelä-Suomi ry

ELY-keskuksen tervehdys
Leena Hyrylä, asiantuntija, maaseutupalvelut, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Maakuntaliiton näkymät
Heli Gynther, aluekehityspäällikkö Etelä-Karjalan Liitto

Etelä-Karjala konditoria-alan kansainväliselle huipulle
Markku Vengasaho, lehtori, Saimaan ammattiopisto Sampo, Pastry Saimaa

Matkailun mahdollisuudet
Katja Vehviläinen, johtaja, goSaimaa Oy

Alueen ruokamatkailutuotteita ja vetovoimaisuus ruokamatkailukohteena
Jani Halme, toimittaja


Paneelikeskustelu

Kuinka lisätä yhteistyötä? Mihin Saimaan alueella panostetaan?

Keskusteluun osallistuvat Heli Gynther, Katja Vehviläinen, puistonjohtaja Mikko Ikävalko Saimaa Geoparkista sekä yrittäjät Heikki Penttilä, Penttilän tila ja Arja Ylä-Outinen, Kahvila Majurska.

 

Saimaa menu -kilpailun julkistaminen

Haussa maakunnan maittavin makuhetki ja elämyksellisen ruokakokemuksen mestari, Ulla Liukkonen, keittiömestari, ruokalähettiläs.

 

Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus verkostoitua kahvien merkeissä.

 

Ilmoittaudu 2.2. mennessä alla olevalla lomakkeella. Ilmoita samalla osallistutko maksuttomalle lounaalle klo 11 ennen tilaisuuden alkua. Kerrothan samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta.

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä ProAgria Etelä-Savon, ProAgria Etelä-Suomen ja ProAgria Itä-Suomen Pellolta pöytään näkyväksi ,  Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Lomalaitumen osatoteuttama BASCIL  sekä maakunnallisen matkailun kehittämisyhtiön goSaimaan Lake Saimaa 2.0 -hankkeet

 

pp-logorimpsu-pitka.jpg  

Pellolta pöytään näkyväksi -hanke

 bascil_logo_standard_small-1.png   

BASCIL-hanke

 gosaimaa_logorimpsu_web_fi.png

goSaimaa

 

 

Ajankohta

Alkaa:   14.2.2025 12:00
Päättyy:   14.2.2025 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

STEP-koulutus Ruokolahti

Opistontie 21
56100 Ruokolahti

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet