Ruokakurssitarjoitin 2023

26.1.2023 00:00

Vuonna 2023 meillä on ruokakurssitarjottimella seuraavia aiheita:

1. Makumatka halki Suomen

Ihanat suomalaiset raaka-aineet loistavat yhdessä upeiden klassikkoruokien kanssa, makuja etelästä - pohjoiseen ja idästä länteen.

2. Popsi, popsi porkkanaa

Vuoden 2023 vihanneksiksi on valittu värikkäät porkkanat. Porkkanat ovat suomalaisten kestosuosikkeja: monipuolisia ruuanlaitossa, edullisia, maukkaita ja terveellisiä. Ne sopivat erilaisiin ruokiin niin raakoina kuin kypsennettyinä sekä myös makeaan ja suolaiseen leivontaan.

3. Sentinvenyttäjän ruokakurssi

Miten loihdin maukasta ja ravitsevaa arkiruokaa huokealla budjetilla, jossa kuitenkin huomioitu lähellä tuotetut kotimaiset raaka-aineet? Osassa kurssin ruokaohjeita on huomioitu helppous ja nopeus, joita arkiruoalta usein toivotaan. 

4. Ruokakurssi ulkona

Ruokakurssi toteutetaan normaalista poikkeavassa olosuhteessa – ulkona. Opettelemme tekemään ruokaa erilaisissa olosuhteissa, poikkeusoloissa. Miltä tuntuu kokata, jos ei ole sähköä tai juoksevaa vettä. Riippuen paikasta, opettelemme trangian käyttöä, avotulta ja siinä kokkaamista ja/tai kaasugrilliä. Teemme helppoja ja yksinkertaisia ruokia, jotka syntyvät ns. kenttäolosuhteissa.

5. Kevättalven kotipuutarhurin herkut

Mitä kasviksia kotipuutarhurin kaapeista löytyy kevättalvella? No paljonkin! Tule hakemaan ideoita mm. juuresten, kaalien ja itujen käyttöön.

6. Monipuolinen kaura – superruokaa läheltä

Kauppojen valikoimiin on viime vuosina tullut paljon erilaisia kauravalmisteita, jotka saattavat olla vielä monelle vieraita. Miten erilaisia kauravalmisteita käytetään ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa? Käyttäytyykö kaura eri tavoin kuin totutummat raaka-aineet? Tule kokeilemaan kauran monipuolisuus!

7. Maiseman monipuolistajat – luonnonlaidunliha lautasella

Luonnonlaidunlihalla tarkoitetaan lihaa, joka saadaan osan vuodesta vapaana luonnonlaitumilla laiduntavista eläimistä, kuten naudoista ja lampaista. Kurssilla hyödynnetään laiduntavien eläinten ruhonosia monipuolisesti ja kurssilaiset pääsevät maistamaan, onko lihan maulla ja koostumuksella eroa tavanomaiseen lihaan. Luonnonlaitumilla eläinten ruokavalio koostuu monipuolisesta kasvilajistosta, joka sisältää monien mielestä lihan makua parantavia aineksia. Lihan makuun vaikuttaa jonkin verran myös eläinrotu.

8. Hyvällä ravitsemuksella terveyttä elämään

Ruokakurssi, jossa otetaan erityisesti esille suomalaiset ravitsemussuositukset. Huomioidaan kasvisten käyttö ja sen lisääminen, hyvät rasvat ja kuidut, suolan vähentäminen ja korvaaminen, sekä ruokailun kokonaisuus – hyvää oloa syömällä.

9. Erityisvalioruokakurssi

Erityisruokavaliot lisääntyvät. Mitä tulee huomioida gluteenittomassa ruokavaliossa, miten korvaan kananmunaa leivonnassa, onko maidolle korvaajaa maitoproteiiniallergiassa sekä mitä on FODMAP-ruokavalio?

10. Pääsiäistä kohti - kaikenlaista kananmunasta

Kananmuna on ainutlaatuinen ruoka-aine. Pienessä koossa yhdistyy monipuolisuus, ravinnerikkaus ja hyvä maku. Kurssilla käytetään ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa alkuruuista jälkiruokiin.

Kysy tarjousta. Kerää porukka kasaan ja tilaa oma kurssi asiantuntijoiltamme.

Uusimaa Suvi Malin
Häme ja Pirkanmaa Jenni Kunnaala ja Satu Nokkonen
Kymenlaakso ja Etelä-Karjala Hannele Veteli

mkn_artikkelikuva620x360.jpg (31 KB)

 

Ajankohta

Alkaa:   26.1.2023 00:00
Päättyy:   21.12.2023 00:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi