Ruokaketju näkyväksi -hankkeen opintomatka Farmariin

5.7.2024 00:00

Seinäjoki, Uimahalli-Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan alue

Perjantai 5.7.

Opintomatkan ensimmäisenä päivänä pääsemme tutustumaan Farmari-maatalousnäyttelyihin Seinäjoella. Kuulemme, näemme ja koemme, kuinka alan toimijat kertovat omasta työstään maailman puhtaimman ruuan tuotannossa. Farmarissa on hieno tilaisuus verkostoitua muiden alueen ruuantuotannon parissa toimivien henkilöiden kanssa! Farmari-tunnelma jatkuu Farmifiestassa Seinäjoen OmaSp Stadionilla (ei sisälly opintomatkan hintaan).

Lauantai 6.7.

Opintomatkan toisen päivän yritysvierailuilla pääsemme kuulemaan yritysten imagon rakentamisesta ja sen vaikutuksesta yritysten kilpailukykyyn.

Alamarttilan tila, Jalasjärvi

Tilalla on lypsykarjaa ja viljan myyntiä, sikoja ja oma biokaasulaitos. Lihat myydään Snellmanille ja maito Juustoportille. 
Tila on valittu Jalasjärven vuoden tilaksi v.2022. Tilan strategisena valintana on ollut monipuolisuus, niin viljelyssä kuin eläintuotannossakin. ”Puhuttaessa maataloudesta nousee esille kolme teemaa: osaaminen, realismi ja ammattiylpeys. Yleisesti tulisi nostaa esille avoimesti suomalaista ruuantuotantoa. Teemme aidosti tärkeää hommaa”, sanoo Alamarttilan tilan isäntä Matti Marttila.

Namitupa, Ilmajoki

Opintomatkan toisena päivänä pääsemme Namituvalle Ilmajoelle leipomaan karamellileipurin oppiin ja valmistamaan omat karamellit. Yli 25 vuotta sitten avasi ovensa Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla Suomen ensimmäinen aito polkagris-leipomo Namitupa. Massasta erottuvat perinteisiä arvoja ja käsityöosaamista korostavat tuotteet ovat Namituvan tuotevalikoiman runko. Vuosien kuluessa tuotantoa on laajennettu ja tuotevalikoima on moninkertaistunut. Nykyään Namitupa tunnetaan ennen kaikkea salmiakkielämyksistä, kuten Rakkaussalmiakista ja muista Salmiakki Finlandia-palkituista herkuista! Namituvan tehtaanmyymälässä pääsemme koko porukalla karamellileipurin oppiin tutustumaan hauskaan ja herkulliseen karamellien valmistukseen, historiaan sekä leipomaan omat namit. 

Lähtö on Kempeleen Zeppeliinistä. Pysähdymme menomatkalla tarpeen mukaan Oulaisissa, Ylivieskassa ja Sievissä. Paluu on Kempeleen Zeppeliiniin. Tarkka matkaohjelma ja -aikataulu tarkentuvat myöhemmin.

Kenelle matka on tarkoitettu tarkoitettu?
Opintomatka on avoin kaikille alkutuotannon yrityksille (yrityksestä voi osallistua mm. yrittäjä, työntekijä, puoliso yms.).

Hinta:
95 € (75 € + alv), matkan hinta on verovähennyskelpoinen. Opintomatkan hinta sisältää: 
-    bussikuljetus kohteisiin 
-    1 yön majoitus Hotelli Sorsanpesässä (sis. aamupalan) 
-    Farmari-lippu
-    yritysvierailut (+ mahdolliset tarjoilut vierailukohteissa) 
-    2 ateriaa (1 aamiainen menomatkalla ja 1 lounas paluumatkalla)

 

Opintomatkan järjestää Ruokaketju näkyväksi -hanke.

 

Ilmoittaudu opintomatkalle 26.6.2024 klo. 23.59 mennessä.

 

Lisätietoja:

Taru Koskinen, taru.koskinen@maajakotitalousnaiset.fi, puh. +358417310368

Miia Narkaus, miia.narkaus@mtk.fi, puh. +358503458578

logorimpsu-rkn.png

Ajankohta

Alkaa:   5.7.2024 00:00
Päättyy:   6.7.2024 00:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Seinäjoki, Uimahalli-Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan alue

Huhtalantie 2
60220 Seinäjoki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet