Opintomatka Puolaan

28.10.2024 00:00

Matkaohjelma

Maanantai 28.10.

Finnairin lento lähtee klo 7.05 ja saapuu klo 8.05 Berliiniin. Matkaamme tilausbussilla kohti Puolan rajalla sijaitsevaa viinitilaa. Matkanjohtaja kertoo matkan aikana Puolan maatalouden nykytilasta ja sen historiasta. Viinitilalla yritysvierailu ja yhteinen lounas. Matka jatkuu yhteen Puolan vanhimmista kaupungeista, n. 500 000 asukkaan Poznaniin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen Poznanissa. 

Tiistai 29.10.

Päivän aikana kaksi yritysvierailua alueen huipputiloille ja yhteinen lounas. Toinen tiloista on lihakarjatila ja toinen lypsykarjatila. Lypsykarjatilakohteena on noin tunnin ajomatkan päässä Poznanista sijaisteva Patrick Kokocinskin 100 holsteinlehmän tila. Keskituotos on 15050 litraa ja tila on Puolan 4. paras tila tällä tunnusluvulla mitattuna. Myös lehmien kestävyyteen panostetaan, keskipoikimakerta on huimat 4,5. Laadukkaan rehustuksen ohella jalostuksella on tärkeä osa hyvien tunnuslukujen saavuttamiseksi. Kaikki hiehot genomitestataan ja käytössä on vain seksattua siementä. Ylimääräiset hiehot myydään eloon jalostuseläiminä toisille tiloille. Patryk pyrkii hoitamaan tilaansa kannattavasti, mutta samalla ympäristöä vaalien. Hänet valittiinkin vuonna 2021 WWF:n toimesta vuoden tilalliseksi tunnustuksena toimistaan ympäristön ja Itämeren hyväksi. Vierailupäivän jälkeen paluu samalle hotellille Poznaniin, jossa vapaa-aikaa ja omatoiminen illallinen.

Keskiviikko 30.10.

 Yritysvierailu juuri investoineella maitotilalla, jonka omistaja on Puolan karjankasvattajien ja maidontuottajien liiton puheenjohtaja. Puolan karjatalouden nykytilan kokonaisuuteen perehtymistä. Yhteinen lounas, jonka jälkeen ajamme Wroclawin kaupunkiin. Matkan varrella pysähdymme kauppahallissa/ruokakaupassa tutustumassa paikalliseen elintarviketarjontaan. Yhteinen illallinen kera puolalaisen illanvieton Wroclawissa.

 Torstai 31.10.

Yritysvierailu Sudeetti-vuoriston lähellä olevalla karjatilalla. Yhteinen lounas. Historiallinen linnakierros ja majoittuminen Karpaczin kylpyläkaupungissa, jossa matkan ammatillinen yhteenveto. Aikaa kylpylässä ja päätösillallinen. 

 Perjantai 1.11.

Siirtyminen aamupäivällä Prahaan, jossa aikaa vierailla museoissa, linnoissa tai olutpanimoissa oman kiinnostuksen mukaan. Finnairin iltalento Helsinkiin lähtee klo 19.35 ja saapuu klo 22.50. 

 

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:  

28.10.2024 00:00

Päättyy:  

1.11.2024 00:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi