Pisteaitakurssi Riuttalan talonpoikaismuseolla

9.9.2023 09:00

Riuttalan Talonpoikaismuseo

Pisteaita, pistoaita, risuaita, riukuaita… Perinteisellä puisella aidalla on monta nimeä murrealueesta riippuen. Kutsuitpa sitä miksi tahansa, nyt sinulla on mahdollisuus opetella sen teon niksit kurssillamme Riuttalan talonpoikaismuseon perinteikkäässä ympäristössä! Koko perheen ohjelmana myös hyönteishotellien rakentamista päivän aikana!

Kurssilla opettelemme aitatarpeiden ja aidan tekoa sekä teoriassa että käytännössä. Kurssin ohjaajana toimii Timo Reko Maaseudun Sivistysliitosta. Aidan teon lisäksi tarjolla on oppia myös hyönteishotellin rakentamiseen, hotellin rakentamisen niksit kurssilla neuvoo Kukka Koskinen MKN Maisemapalveluista. Tervetuloa mukaan vaikka koko perheen voimin!

Päivän ohjelma:
9.00                            Pisteaitakurssi alkaa
10.00                          Hyönteishotellipajat käynnistyvät
noin klo 11-12            Lounastauko
noin klo 12                Pisteaitakurssi ja pajat jatkuvat
15.00                          Kurssi ja pajat päättyvät

Kurssin ajankohta: Lauantai 9.9.2023 klo 9-15 (pisteaitakurssi). Non-stop hyönteishotellipajat alkaen klo 10.
Paikka: Riuttalan Talonpoikaismuseo (os. Riuttalantie 719, Karttula)
Tarvittava varustus: Sään mukainen vaatetus ja työhanskat. Ota mukaan myös puukko, kassara/vesuri ja kirves, mikäli tällainen löytyy.

Kurssi on maksuton. Osallistujilla on mahdollisuus omakustanteiseen keittolounaaseen museon kahvila-ravintola Katrin Kammarj’issa (hinta 15,50 eur, lapset alle 10 vuotta 6 eur) ja vierailuun museossa (hinta aikuiset 10 eur, ryhmät 8 eur, lapset alle 10 vuotta 4 eur, myös museokortti käy).

Sitovat ilmoittautumiset 6.9 mennessä. Osallistujamäärä rajattu. Etusijalla ovat Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n toiminta-alueen asukkaat. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Lisätiedot ja yhteydenotot mikäli ilmoittautumisessa on ongelmia Katja Lappalainen puh. 050 3088916, katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi

Kurssi on osa Innostu ja hyödy kulttuuriympäristöstä IHKU-hanketta, jota rahoittaa Kehittämisyhdistys Kalakukko ry.

riuttalan-museo-pien.jpg

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

9.9.2023 09:00

Päättyy:  

9.9.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Riuttalan Talonpoikaismuseo

Riuttalantie 719
72100 Karttula

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet