PALKO-hankkeen avajaisseminaari
30.1.2025 11:00
Kouvolan kaupungintalon juhlasali
Tervetuloa PALKO-hankkeen avajaisseminaariin sekä mukaan rakentamaan Kymenlaaksoon Palkoviljelykeskittymää ja uutta arvoverkostoa!
Alustava ohjelma:
Juhlasalin takaosassa järjestetään kasviproteiinialan näyttely, johon alan eri toimijat ovat tervetulleita.
12.00 – 12.10 Apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell avaa tilaisuuden
12.10 – 12.15 Tervehdys PALKO-hankkeelta, Kirsi Kaikkonen, Eduko
Alustukset ja yleisökysymykset
12.20 – 12.40 Suomalaisten palkoviljojen näkymät Euroopassa. Max Schulman, MTK.
12.40 – 13.00 Huippu-urheilija-lääkärin ajatuksia kasviproteiinien käytöstä. Joel Naukkarinen, huippu-urheilija, kilpasoutaja, lääkäri LL.
13.00 – 13.10 Tauko
13.10 – 13.30 Innovatiiviset prosessit muuttavat elintarviketeollisuutta ja edistävät kestävää tulevaisuutta. Jonas Ekwall, GroPro Solutions AB.
13.30 – 13.50 Proteiinikasvit ja kasviproteiinit ruokatalon resurssina. Pekka Kaikkonen, HoviRuoka Oy.
13.50 – 14.20 Kahvitauko ja tutustuminen näyttelyyn
14.20 – 14.40 Kasviproteiinit tuotekehityksen draiverina. Harri Latva-Mäenpää, Foodwest Oy.
14.40 – 15.00 Miksi palkoviljat ovat mukana Helkalan tilan viljelyssä? Teemu Helkala, maatalousyrittäjä.
15.00 – 15.20 Kasviproteiinit ja proteiinikasvit ateriapalvelussa. Maistuvaa ruokaa moneen makuun. Anu Mikkola, Kymijoen Ravintopalvelut Oy.
15.20 – 15.50 Paneelikeskustelu ja yleisökysymykset
Panelistit:
Frederick Stoddard, Helsingin yliopisto
Jonas Ekwall, GroPro Solutions AB
Joel Naukkarinen, huippu-urheilija, kilpasoutaja, lääkäri LL
Max Schulman, MTK
15.50-16.00 Yhteenveto ja päätössanat. Petri Tani, toimitusjohtaja| rehtori, Eduko.
Tilaisuuden juontaa Jenni Liikkanen
Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä
Tilaisuuden järjestää PALKO - Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon -hanke. Hanketta toteuttavat: ProAgria Etelä-Suomi, Helsingin yliopisto, Kouvola Innovation, Kouvolan ammattiopisto Eduko ja Luke.