Kansainvälisen maisemapäivän kävely

20.10.2023 13:00

Aitoneva

Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan vuosittain 20.10. Euroopan neuvoston aloitteesta. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kaikkien kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Maisemapäivää vietetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa.

Maisemapäivän taustalla oleva Euroopan neuvoston maisemayleissopimus kannustaa kaikkia osallistumaan maisemien tarkasteluun ja niitä koskevaan päätöksentekoon. 

Kihniön Aitonevalla tutustutaan Kansainvälisenä maisemapäivänä arkiseen elämään suolla. Teollisen turvetuotannon synnyttämä yhteisö tarvitsi lukuisia rakennuksia ja harrastuspaikkoja työnsä ja arkensa tueksi. Laajimmillaan kymmeniä rakennuksia käsittänyt kulttuuriympäristö on osin enää muistinvarainen maisema, mutta menneisyyden jälkiä voi edelleen seurata, kun tietää minne katsoa.

Tutustumme kävelykierroksella säilyneeseen ja kadonneeseen rakennusperintöön, lasten kotimaisemaan ja maiseman muutokseen.

Kierros päättyy kahvitarjoiluun ja museonäyttelyyn. Kierroksen jälkeen voi tutustua omatoimisesti luontopolkuun tai tulistella laavulla museon vieressä.

Varaa mukaan kävelylle säänmukainen varustus ja kengät. Kuljemme noin 1,5 km pituisen matkan. Reitti ei ole vaikeakulkuinen, mutta ei myöskään esteetön.

Kokoontuminen museon edessä (Aitonevantie 358, 39820 Kihniö).

Tutustu kohteeseen: https://www.visitkihnio.fi/nae-koe/

Aitonevan turvemuseo on Euroopan teollisuusperintöreitin jäsen. 
Tutustu reitin kohteisiin: https://www.erih.net/

Lisätietoja: maisema-asiantuntija Laura Puolamäki, Etelä-Suomen MKN maisemapalvelut
laura.puolamaki at proagria.fi, p. 040 544 4899 

 

Tapahtumaa tukee Suomen ympäristökeskus ja ympäristöministeriö.

 

Ajankohta

Alkaa:   20.10.2023 13:00
Päättyy:   20.10.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Aitoneva

Aitonevantie 358 Kihniö
39820 Kihniö

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet