Maisemakävely Perniössä Leipyölin tilalla

19.10.2023 16:30

Leipyölin tila

Maisemakävely pidetään kansainvälisen maisemapäivän aattona torstaina 19.10. Perniössä, Leipyölin tilalla. Kokoontuminen tilakeskuksen pihalla klo 16.30.

Leipyölin tila sijaitsee Kiskojoen laaksossa ja se on osa valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta Perniön viljelymaisema. Maisemakävelyllä kuljemme tilan perinnemaisemissa ja Kiskonjoen rantalaitumella, ihailemme pitkiä peltonäkymiä ja tutustumme alueen monimuotoiseen luontoon ja historiaan. Pääsemme myös näkemään tilan ylämaan karjaa ja kuulemme maisemanhoidon menetelmistä. Kävelyn pituus on n. 2 km ja sen kesto on reilu tunti, varaudu sään mukaisilla varusteilla.

Kävelyn jälkeen Leipyölin tilan kokoustiloissa on tarjolla kahvia ja matkailuinfo, jossa esitellään tilan ja lähialueen matkailupalveluita sekä kerrotaan pyörämatkailun mahdollisuuksista.
Maisemakävely ja matkailuinfo ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Osallistuminen pelkästään kävelyyn on mahdollista, mutta kahvitarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumiset 15.10. mennessä: Matka maisemaan -tapahtumaan.

Maisemakävelyn järjestävät Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, Hyvinvointia metsän elinkeinoista –hanke ja Leipyölin tila. 

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain Eurooppalaisen maisemayleissopimuksen allekirjoittamisen vuosipäivänä 20.10. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota maisemien merkitykseen osana kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua. Maisemapäivänä juhlistettaviin maisemiin kuuluvat niin kauniit kuin arkisetkin maaseutumaisemat, kaupunkimaisemat ja luonnonmaisemat. Myös vuonna 2023 kansainvälistä maisemapäivää vietetään kaikille avoimella valokuvakilpailulla ja -kampanjalla sekä ohjatutuilla maisemakävelyillä.

Kansainvälinen maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Museoviraston, Suomen Kotiseutuliiton, Viherympäristöliiton sekä Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen ja Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskusten kanssa. 

Maisemat ovat olennainen osa kaikkien hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Millaisia maisemia löytyy työ-, koulu- tai kauppamatkasi varrelta tai näkyy kotisi ikkunasta? Mikä arkesi maisemissa on kiehtovaa tai kaunista, mitä haluaisit muuttaa, mikä maisemassa on parhaillaan jo muuttumassa? Osallistu arkimaisemia juhlistavaan valokuvakampanjaan valokuvaamalla arkesi maisemia ja jakamalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Liity myös seuraamaan kampanjan Instagram-tiliä @arkimaisema. 

Lisätietoa kampanjasta: Ymparisto > Kansainvälinen maisemapäivä

Lisätiedot maisemakävelystä: Terhi Ajosenpää, terhi.ajosenpaa@maajakotitalousnaiset.fi, p. 043 825 1221

Ajankohta

Alkaa:   19.10.2023 16:30
Päättyy:   19.10.2023 17:45

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Leipyölin tila

Leipyölintie 218
25500 Perniö

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet