Opetellaan nylkemään Made -ilta
7.2.2024 16:00
ProAgria Länsi-Suomen Turun toimisto
Opetellaan nylkemaan Made -ilta
Made on turskansukuinen, persoonallisen näköinen pitkä kala, jonka pituudesta yli puolet on pyrstöä.
Made on kylmien vesien kala. Se on yleinen koko Suomessa ja sitä tapaa sisävesien lisäksi myös rannikon vähäsuolaisissa murtovesissä.
Madetta pyydetään yleensä talviaikaan, joulukuulta maaliskuuhun, joka on myös mateen sesonkiaika. Kutuaika on helmi-maaliskuussa.
Tervetuloa mukaan iltaan, jossa tarkoituksena on oppia nylkemään made.
Tässä illassa jokainen kurssilainen saa oman mateen, jonka hän pääsee käsittelemään. Illan päätyttyä pääset lähtemään kotiin mukanasi valmis kala kalakeittoon. Saat mukaasi myös ohjeet ja vinkit madekeiton valmistamiseen. Illan aikana pääset maistamaan makoisaa madekeittoa.
Illan hinta on 35€ ja hinta sisältää mateen, opetuksen ja materiaalit.
Järjestämme saman illan aikana kaksi saman sisältöistä tilaisuutta, klo:16.00 ja klo:18.00 alkaen. Yhden tilaisuuden kesto on n. 1,5-2h.
Yhteen tilaisuuteen otetaan mukaan 10 kurssilaista. Tarvittaessa yhdistämme tilaisuudet.
Tilaisuudet ovat osa Kuukauden lähikala -hanketta. Hankkeen rahoitus: Saaristomeren Kalaleader 75 % . Omarahoitusosuus Farman säätiöltä.
Hankkeen toiminta-aika on 2.1.2023- 31.12.2024
Lisätiedot: Janita Kylänpää janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi, p. 050 66 471