Käyrät kurkut – Kymenlaakson pelto- ja ruokahävikistä uusia tuotteita
10.9.2024 14:00
Synergiakeskus Kohoa
Tervetuloa keskustelutilaisuuteen, jossa pureudumme elintarvikehävikin hillitsemiseen ja metsäteollisuuden sivuvirtojen hyötykäyttöön yhdessä alueen eri toimijoiden kanssa. Syksyllä juures- ja vihannestuotannossa peltoon jäävän hävikin määrä voi olla jopa 35- 40 prosenttia. Miten voisimme Kymenlaaksossa hyödyntää peltoon jäävät perunat tai poimimattomat mansikat?
Aika: tiistaina 10.9.2024 klo 14-17
Paikka: Kohoa Synergiakeskus, Kohoa Co-working tapahtumatila
Ohjelma
Tervetulosanat, Päivi Karhunen, Kouvola Innovation Oy
Uusia innovaatioita pelto- ja ruokahävikistä – yrityspuheenvuoro
Elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen - Kim Karlsson, Lantmännen Agro Recycling Oy
Ympäristökestävyys ruokasektorilla – Suvi Anttila, ProAgria Keskusten Liitto ja Päivi Matilainen, ProAgria Etelä Suomi ry
Metsä- ja maatalous jätevirrat Kymenlaaksossa - Teo Virta, Kouvola Innovation Oy
Keskustelu ja kysymyksiä
Loput puhujat ilmoitetaan elokuussa.
Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.
Tiedustelut: Päivi Matilainen
Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä KEKE Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka -hankkeen, HUIMA Hyötyvirran uudet innovaatiot ja mahdollisuudet aluekehittämisessä -hankkeen ja Pro Agria Etelä-Suomi ry:n kanssa