Hygieniapassikoulutus ja -testi Oulussa
18.5.2024 09:00
Pohjanlinna, (käynti sisäpihan kautta), ylin ullakkokerros
Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista.
Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi. Hygieniapassi tulee suorittaa kolmen kuukauden kuluessa töiden aloittamisesta ja suoritettu hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.
Voit tutustua hygieniaosaamisaineistoihin osoitteissa www.lupakokata.fi, www.ruokavirasto.fi/hygieniapassi ja www03.edu.fi/oppimateriaalit/ruokaahygieenisesti/app/
Ohjelma
9.00-10.15 Perustiedot mikrobiologiasta, elintarvikkeiden kontaminoitumisesta ja ruokamyrkytyksistä
10.15-10.30 Kahvitauko
10.30-11.45 Hygieeniset työtavat ja henkilökohtainen hygienia
11.45-12.30 Lounastauko. Tilassa on mahdollisuus omien eväiden syömiseen. Tilasta löytyy jääkaappi ja mikro. Keskustan ravintolat ja kaupat ovat myös koulutustilan läheisyydessä.
12.30-13.15 Puhtaanapito
13.15-13.30 Tauko
13.30-14.30 Omavalvonta ja lainsäädäntö
14.30-14.45 Ohjeistus hygieniapassitestiin
14.45-15.00 Kahvitauko
15.00-15.45 Hygieniapassitesti
16.00-16.15 Oikeiden vastausten läpikäynti ja koulutuksen päättäminen
Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.
Hygieniapassikoulutuksen ja -testin hinta 115 € (sis. alv 24 %). Maksu sisältää hygieniapassikoulutuksen, -testin, -todistuksen, -kortin ja lähetyskulut. Maksu suoritetaan paikan päällä kortilla.
Otathan mukaan ajokortin, henkilökortin tai passin henkilöllisyyden todentamista varten. Hygieniapassitestissä vaaditaan henkilöllisyyden varmistaminen.
Koulutuksen minimiosallistujamäärä on 7 hlö, max. 15. Ilmoittautuminen on sitova.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään su 12.5. lomakkeella tai suoraan:
Essi Keränen, elintarvike- ja yritysasiantuntija, puh. 041 730 9058, essi.keranen@maajakotitalousnaiset.fi