Hygieniapassikoulutus ja -testi Oulussa

18.5.2024 09:00

Pohjanlinna, (käynti sisäpihan kautta), ylin ullakkokerros

Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi. Hygieniapassi tulee suorittaa kolmen kuukauden kuluessa töiden aloittamisesta ja suoritettu hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.

Voit tutustua hygieniaosaamisaineistoihin osoitteissa www.lupakokata.fi, www.ruokavirasto.fi/hygieniapassi ja www03.edu.fi/oppimateriaalit/ruokaahygieenisesti/app/

Ohjelma

9.00-10.15 Perustiedot mikrobiologiasta, elintarvikkeiden kontaminoitumisesta ja ruokamyrkytyksistä

10.15-10.30 Kahvitauko

10.30-11.45 Hygieeniset työtavat ja henkilökohtainen hygienia

11.45-12.30 Lounastauko. Tilassa on mahdollisuus omien eväiden syömiseen. Tilasta löytyy jääkaappi ja mikro. Keskustan ravintolat ja kaupat ovat myös koulutustilan läheisyydessä.

12.30-13.15 Puhtaanapito

13.15-13.30 Tauko

13.30-14.30 Omavalvonta ja lainsäädäntö

14.30-14.45 Ohjeistus hygieniapassitestiin

14.45-15.00 Kahvitauko

15.00-15.45 Hygieniapassitesti

16.00-16.15 Oikeiden vastausten läpikäynti ja koulutuksen päättäminen

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Hygieniapassikoulutuksen ja -testin hinta 115 € (sis. alv 24 %). Maksu sisältää hygieniapassikoulutuksen, -testin, -todistuksen, -kortin ja lähetyskulut. Maksu suoritetaan paikan päällä kortilla.

Otathan mukaan ajokortin, henkilökortin tai passin henkilöllisyyden todentamista varten. Hygieniapassitestissä vaaditaan henkilöllisyyden varmistaminen.

Koulutuksen minimiosallistujamäärä on 7 hlö, max. 15. Ilmoittautuminen on sitova.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään su 12.5. lomakkeella tai suoraan:

Essi Keränen, elintarvike- ja yritysasiantuntija, puh. 041 730 9058, essi.keranen@maajakotitalousnaiset.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   18.5.2024 09:00
Päättyy:   18.5.2024 16:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Pohjanlinna, (käynti sisäpihan kautta), ylin ullakkokerros

Mäkelininkatu 43
90100 Oulu

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet