Gluteeniton leivonta - työpaja
19.2.2024 09:00
Saimaan ammattiopisto Sampo
Tervetuloa gluteenittoman leivonnan työpajaan 19.-20.2.2024 Saimaan ammattiopisto Sampon tiloihin Lappeenrantaan
Työpajapäivien ohjelma
Maanantai 19.2.2024 klo 9.00 – 17.00
Teoria: tietoa gluteenittomasta leivonnasta ja raaka-aineista
Keittiö: Valmistetaan makeita leivonnaisia, maistelu, arviointi
Tiistai 20.2.2024 klo 9.00 – 17.00
Teoria: teoria jatkuu
Keittiö: Valmistetaan pieniä suolaisia gluteenittomia tuotteita, maistelu, arviointi
Työpaja sisältää teoriaa gluteenittomasta leivonnasta sekä valmistuksesta, raaka-aineista ja säilyvyydestä ja käytännön teknisen opetuksen seuraavista tuotteista:
• konditoriatuotteet
• pienet suolaiset
Työpajaan osallistuneet
• Osaavat valita oikeat raaka-aineet ja yhdistää niitä oikein
• Osaavat valmistaa laadukkaita gluteenittomia leivonnaisia (makeita ja suolaisia)
• Tuntevat tuotteiden määritykset
• Ymmärtävät erityispiirteet gluteenittomuudessa
• Ymmärtävät perusteet keliakiasta
• Osaavat käyttää erilaisia gluteenittomia apuaineita
• Osaavat valmistaa turvallisia, säilyviä, myytäviä ja kilpailuun soveltuvia tuotteita
• Tuntevat artesaaniruoka-käsitteen
Työpajan kouluttajina toimivat:
Markku Vengasaho, elintarvikealan lehtori, Saimaan ammattiopisto Sampo
Luova mahdollistaja ja verkosto-osaaja. Kondiittorimestari Markulla on vuosien kokemus konditoria-alan tuotekehitys- ja kilpailutoiminnasta, sekä opetus- ja valmennustyöstä. Hän on luonut eturivin konditoriamestarikoulutuksen Suomeen yhdessä alan huippuosaajien kanssa
Eija Kuningas, kondiittorimestari ja yrittäjä
Eija on intohimoinen konditoria-alan tuotekehittäjä. Hän on kuulunut Suomen Kokkimaajoukkueeseen vuosina 2020 ja toimii tällä hetkellä joukkueen pastry-tiimin tuotekehitysasiantuntijana
Ilmoittaudu mukaan 5.2.2024 mennessä. Koulutus on maksuton.
Tiedustelut: Suvi Malin p. 0400 682 334
Koulutuksen järjestää Uudet askeleet elintarvikealalla Kaakkois-Suomessa
Uudet askeleet elintarvikealla Kaakkois-Suomessa -hanke