Gluteeniton leivonta - työpaja

19.2.2024 09:00

Saimaan ammattiopisto Sampo

Tervetuloa gluteenittoman leivonnan työpajaan 19.-20.2.2024 Saimaan ammattiopisto Sampon tiloihin Lappeenrantaan

Työpajapäivien ohjelma

Maanantai 19.2.2024 klo 9.00 – 17.00
Teoria: tietoa gluteenittomasta leivonnasta ja raaka-aineista
Keittiö: Valmistetaan makeita leivonnaisia, maistelu, arviointi

Tiistai 20.2.2024 klo 9.00 – 17.00
Teoria: teoria jatkuu
Keittiö: Valmistetaan pieniä suolaisia gluteenittomia tuotteita, maistelu, arviointi

Työpaja sisältää teoriaa gluteenittomasta leivonnasta sekä valmistuksesta, raaka-aineista ja säilyvyydestä ja käytännön teknisen opetuksen seuraavista tuotteista:

• konditoriatuotteet 
• pienet suolaiset

Työpajaan osallistuneet 

• Osaavat valita oikeat raaka-aineet ja yhdistää niitä oikein
• Osaavat valmistaa laadukkaita gluteenittomia leivonnaisia (makeita ja suolaisia)
• Tuntevat tuotteiden määritykset
• Ymmärtävät erityispiirteet gluteenittomuudessa
• Ymmärtävät perusteet keliakiasta
• Osaavat käyttää erilaisia gluteenittomia apuaineita
• Osaavat valmistaa turvallisia, säilyviä, myytäviä ja kilpailuun soveltuvia tuotteita
• Tuntevat artesaaniruoka-käsitteen


Työpajan kouluttajina toimivat:

Markku Vengasaho, elintarvikealan lehtori, Saimaan ammattiopisto Sampo
Luova mahdollistaja ja verkosto-osaaja. Kondiittorimestari Markulla on vuosien kokemus konditoria-alan tuotekehitys- ja kilpailutoiminnasta, sekä opetus- ja valmennustyöstä. Hän on luonut eturivin konditoriamestarikoulutuksen Suomeen yhdessä alan huippuosaajien kanssa

Eija Kuningas, kondiittorimestari ja yrittäjä 
Eija on intohimoinen konditoria-alan tuotekehittäjä. Hän on kuulunut Suomen Kokkimaajoukkueeseen vuosina 2020 ja toimii tällä hetkellä joukkueen pastry-tiimin tuotekehitysasiantuntijana

 

Ilmoittaudu mukaan 5.2.2024 mennessä. Koulutus on maksuton.

Tiedustelut: Suvi Malin p. 0400 682 334

 

Koulutuksen järjestää  Uudet askeleet elintarvikealalla Kaakkois-Suomessa

 

logorimpsu-uudella-pa-logolla.jpg      

Uudet askeleet elintarvikealla Kaakkois-Suomessa -hanke

 

Tapahtuma on täynnä.

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 0 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:   19.2.2024 09:00
Päättyy:   20.2.2024 17:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Saimaan ammattiopisto Sampo

Pohjolankatu 12
53100 Lappeenranta

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet