Lootaan, pussiin, vuan käärinkö rättiin? – Elintarvikepakkaukset ammattikeittiöille

8.4.2025 13:00

Koivumäen Kartano

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan toimivia pakkauksia ja vahvistamaan yhteistyötä!

Tapahtuma on suunnattu pohjoissavolaisille ruoka-alan toimijoille – alkutuottajille, jatkojalostajille ja ammattikeittiöille. Tavoitteena on tuoda yhteen tuottajat ja palvelusektorin toimijat, jotta kysyntä ja tarjonta kohtaavat entistä paremmin. Yhteistyöllä voimme parantaa tuotteiden saatavuutta, optimoida pakkauksia ja kehittää ratkaisuja, jotka palvelevat kaikkia osapuolia. Tapahtuma tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden verkostoitua ja luoda uusia yhteistyökuvioita!

Mitä pakkaat? Kenelle pakkaat? Miten pakkaat?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tuottajien, ammattikeittiöiden ja pakkaussuunnittelun opiskelijoiden yhteisessä työpajassa. Kehitämme yhdessä kustannustehokkaita ja ekologisia pakkausratkaisuja, jotka huomioivat oikeat pakkauskoot ja ruoan säilyvyyden. Tavoitteena on vastata sekä tuottajien että ravintola-alan ammattilaisten tarpeisiin.

Työpajan aluksi pakkausalan asiantuntija Mika Santanen (Inpack) jakaa inspiroivia case-esimerkkejä (mm. Stora Enso:n World Star pakkauskilpailussa palkittu parsan hyllyvalmis, vuototiivis kuljetuspakkauskonsepti sekä Jaakkolan Elintarviketukun ”Karelian Aarre” kierrätettävä marjapakkaus.) Sen jälkeen ideoimme yhdessä uusia ratkaisuja, jotka parantavat logistiikkaa, käytännöllisyyttä ja tehokkuutta. Kuva: Mika Santanen, Inpack Oy.

Opiskelijat tuovat mukanaan tuoreita näkökulmia ja auttavat yrityksiä konkreettisissa pakkaushaasteissa. Voit myös tuoda mukanasi tuotteen tai pakkausratkaisun, jota haluat kehittää. Joillekin yrityksille voi avautua jatkokehitysprojekteja opiskelijoiden kanssa – tämä tilaisuus kannattaa hyödyntää! Voep olla että hyövyt, jos tuot ihtes.

Ohjelma:

Tervetulokahvit ja päivän ohjelma

Mika Santanen, Inpack

Työpajan esittely: Mitä tehdään? Työpajan tarkoitus?

Pakkauksiin liittyvien tarpeiden ja haasteiden määrittely

Uusien pakkausratkaisujen ideointi ja toteutus

Työpajan tuotosten esittely & yhteenveto

Työpajan moderaattoreina toimivat Savonia- ammattikorkeakoulun palvelumuotoilun opiskelijat.

Ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/EP/0536D8012324390C

Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeessa tuetaan koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja sitä toteuttavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto, Palvelualan Opisto Kuopio ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Itä-Suomi. Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoja: hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi, puh. 044 785 5580

logorimpsumatala-002.jpg

makuja-savosta-logo.png

Ajankohta

Alkaa:   8.4.2025 13:00
Päättyy:   8.4.2025 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Koivumäen Kartano

Koivumäenkuja 18
70800 Kuopio

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet