Luonnontuoteteemainen opintomatka Pohjois-Karjalaan 12.-13.12.2022
12.12.2022 08:00
Luonnontuoteteemainen opintomatka Pohjois-Karjalaan 12.-13.12.2022
Opintomatkalla tutustumme useisiin erilaisiin luonnontuotealan yrityksiin. Lähde mukaan verkostoitumaan, virkistymään ja hakemaan ideoita omaan toimintaasi!
OHJELMA
12.12. Maanantai
8:00 Lähtö Harjukadun tilausajopysäkiltä Jyväskylästä
Kyytiin voi nousta myös matkanvarrelta, esim. Vaajakosken ABC:lta ja Hankasalmen Jari-Pekan pihalta.
Matkalla lyhyt pysähdys Moilasen myymälä-kahvilassa Pieksämäellä
- Lounas (2,18 euroa / 100 g), Myllypuodin esittely ja ostosmahdollisuus
- Yritysesittely Myllypuodilla
- Yritys valmistaa lisäaineettomia lemmikkieläinten täydennysrehuja mm. kaneille, jyrsijöille, maakilpikonnille, papukaijoille, koirille ja hevosille. Villiyrteistä tuotteissa käytetään mm. maitohorsmaa, nokkosta, voikukkaa, vuohenputkea ja vadelmaa.
- Ravintola ja catering-palvelu, jossa käytetään villiyrttejä, sieniä ja marjoja ympäri vuoden. Keittiömestari esittelee yritystä ja kertoo luonnontuotteiden käytöstä ravintolassa.
- Iltapäiväkahvi (sisältyy matkan hintaan)
Soinilan tilapuoti ja mehustamo, Hammaslahti
- Tilalla valmistetaan marjoista ja omenista kupla- ja kuohujuomia sekä glögiä. Lisäksi Tuliniekka-kynttilöiden valmistusta. Tilapuodissa myynnissä myös muiden lähiseudun yrittäjien tuotteita.
- Yritysesittely, tuotemaistiaisia, ostosmahdollisuus.
- Karelia a’la carte verkostoon kuuluva persoonallinen, karjalainen hotelli Joensuun keskustassa
- Yrityksen ja Karelia ala carte verkoston esittely
- Karjalainen iltapalabuffee (10 euroa)
- Majoittuminen kahden hengen huoneissa
13.12. Tiistai
7-8 Aamupala hotellilla
8:00 Lähtö hotellilta
Tutustumme Kiteen Puhoshallilla toimiviin luonnontuotealan yrityksiin.
- Yritys valmistaa hammastuotteita ja ksylitolituotteita. Purukumeissa ja pastilleissa käytetään makuina mm. kuusenkerkkää, pakuria ja luonnonmarjoja.
- Yritys valmistaa käsityönä tehtyä vastuullista luonnonkosmetiikkaa. Raaka-aineena käytetään mm. vuorenkilpeä ja ruusunjuurta.
Pakastekuivaushankkeen esittely
- Kiteelle on nousemassa Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan pakastekuivauslaitos
- Buffetlounas (13 euroa)
- Koivikon kartano on luomumaitotila, jossa on myös naudanlihantuotantoa. Tilan isäntä esittelee tilaa sekä alueella toimivaa jäätelötehdasta.
Kotimatkalla lyhyt pysähdys Juvan ABC:llä.
19:00 Paluu Jyväskylään Harjukadulle.
Matkan hinta 160 euroa. Sis. bussikuljetuksen, opastuksen, yritysesittelyt ja majoituksen kahden hengen huoneessa.
Opintomatkan järjestää Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke. Opintomatka on avoin kaikille kiinnostuneille.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.11.
Lisätiedot:
Anni Rintoo, anni.rintoo@maajakotitalousnaiset.fi, 043-8269712
*Huomaa ilmoittautuessasi, että painat lopuksi Vahvista ilmoittautumisesi -painiketta. Sen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin.