Villiyrttiruokatyöpaja 4.6.2025 Saarijärvellä
4.6.2025 13:00
Sampola
Villiyrttiruokatyöpaja Saarijärvellä Sampolassa 4.6.2025 klo 13-17
Tule hakemaan uusia ideoita villiyrttien käyttöön! Villiyrttejä voit hyödyntää sekä kotikeittiössä, että myös yritystoiminnassa esim. ruoka- ja matkailupalveluissa.
Työpajassa tutustumme villiyrttien käsittelyyn ja käyttömahdollisuuksiin. Valmistamme yhdessä erilaisia ruokia ja juomia yleisistä kotipihan ja lähimetsän villiyrteistä. Käymme myös läpi villiyrttien kaupalliseen elintarvikekäyttöön liittyvää lainsäädäntöä. Lopuksi maistelemme valmistamiamme ruokia. Reseptit ja materiaalit saat mukaan itsellesi.
Työpajan pitävät ruoka-asiantuntija, yrtti- ja sienineuvoja Mirja Pummila ja luonnontuoteasiantuntija, keruutuotetarkastaja Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.
Osallistumismaksu 39 euroa.
Mukaan mahtuu 12 osallistujaa.
Tilaisuuden järjestää KASVUUN - Kestävää kasvua maaseudulle -hanke. Hankkeen rahoittajat: EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus, Keski-Suomen ja Pirkanmaan ELY-keskukset.