Lokal livsmedelsproduktion och livsmedelsförsörjning

4.9.2025 13:00

Tid: 4.9.2025 kl. 12–14 svensk tid

Plats: på distans via Zoom

Varför är det viktigt att ha lokal livsmedelsproduktion i vår region? Vad krävs för att utveckla livsmedelssäkerheten? Kom den 4 september och lyssna till experter och företag från Finland och Sverige och diskutera mer!

Programmet

  • Krisberedskap och maten - hur Norrbotten kan lära sig genom gränsöverskridande samarbete, expert David Ström, handläggare vid Länsstyrelsens enhet för samhällsskydd
  • Sätt för jordbrukare att förbättra sin motståndskraft och ekonomiska bärkraft i krissituationer, MTK Birkaland, projektet Säkerhetspålitlighet och lönsamhet ( Huoltovarmuus on kannattavuutta -hanke)
  • Att agera som beredskapsgård utsedd av regeringen, Jari Junno, Ojantakanen gård
  • Beredskap inom jordbruket – nytt kursmaterial för svenska lantbrukare: Håkan Landström och Pelle Johansson från Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten, som initierade kursen, beskriver kursens syfte, innehåll och hur den har utvecklats genom inspiration från och samarbete med norra Finland.

Delta på distans via Zoom.

Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras av ClimateFood-projektet, Oulu Rural Women’s Advisory Organisation Oulu, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten och Lapland University of Applied Sciences. Projektet finansieras av Interreg Aurora.

climatefood_new_logos_horizontal-id-524678.png

sdg_cilmatefood.png

Evenemangets tidpunkt

Börjar:   4.9.2025 13:00
Slutar:   4.9.2025 15:00

Lägg till evenemanget i din kalender