Lokal livsmedelsproduktion och livsmedelsförsörjning
4.9.2025 13:00
Tid: 4.9.2025 kl. 12–14 svensk tid
Plats: på distans, Microsoft Teams
Varför är det viktigt att ha lokal livsmedelsproduktion i vår region? Vad krävs för att utveckla livsmedelssäkerheten? Kom den 4 september och lyssna till experter och företag från Finland och Sverige och diskutera mer!
Programmet
- Krisberedskap och maten - hur Norrbotten kan lära sig genom gränsöverskridande samarbete, expert David Ström, regional beredskap
- Sätt för jordbrukare att förbättra sin motståndskraft och ekonomiska bärkraft i krissituationer, MTK Birkaland, projektet Säkerhetspålitlighet och lönsamhet ( Huoltovarmuus on kannattavuutta -hanke)
- Att agera som beredskapsgård utsedd av regeringen, Jari Junno, Ojantakanen gård
Delta på distans via Teams.
Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras av ClimateFood-projektet, Oulu Rural Women’s Advisory Organisation Oulu, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten och Lapland University of Applied Sciences. Projektet finansieras av Interreg Aurora.