Ruokakurssitarjottimella 2022

26.4.2022 00:00

Ruokakurssitarjottimella 2022

Kursseilla pääset itse tekemään, kokemaan ja maistamaan sekä lisäksi saat reseptivihon!

Vuoden vihannes 2022 tomaatit

Pidätkö tomaateista? Tomaatit ovat maukkaita ja terveellisiä, joten ei ole ihme, että syömme tuoreita tomaatteja noin 12 kiloa vuodessa. Tomaatit sopivat moneen päivittäiseen ruokahetkeen joko sellaisenaan tai kypsytettyinä. Tomaattien miellyttävä hapokkuus, makuaineet ja makeussopivat niin kasvis-, kala- kuin liharuokien joukkoon. Esimerkiksi tuoretomaattikastikkeella saadaan kevennettyä maukkaalla tavalla ruoka-annoksia.

Isoäitien herkut

Isoäitien herkut – julkaisu nyt myös toteutettavissa ruokakurssina. Tule maistelemaan, haistelemaan ja kokkaamaan mummon keittiöön. Ihanat erilaiset perinnereseptit koottu samoihin kansiin, joko alkuperäisenä tai pienellä uudella twistillä. Miltä maistuikaan mustikkamöllö, uunijuusto tai vatruskat?

Unkarilainen keittiö
Lähde makumatkalle unkarilaiseen keittiöön. Unkarilaisessa keittiössä on paljon vivahteita venäläisestä ruokakulttuurista. Itäeurooppalaiseen tapaan muun muassa paksut sakeat keitot, hapatetut, suolatut ja säilötyt kasvikset, erilaiset pitkään haudutetut lihapadat, smetanan ja rahkan käyttö ovat myös unkarilaisen keittiön perusteita. Lihan lisäksi erilaiset kasvismuhennokset ja jälkiruuista erilaiset makeat piiraat kuuluvat unkarilaiseen keittiöön.

Maukkaat kasvisruoat

Maukkaat kasvisruuat -kurssilla tutustutaan kasviskokkailuun. Uudet reseptit innostavat lisäämään kasvisten osuutta ruokavaliossa ja niiden lisäämisellä on paljon positiivisia terveysvaikutuksia. Kasvisten käytön lisääminen on terveysteko koko perheelle. Opit myös hyödyntämään monipuolisia kasviksia sesongin mukaisesti.

Erikoisen hyvää erikoiskasveista - Tunnetko jo Suomessakin viljeltävät kvinoan, öljyhampun, pellavan, härkäpavun, tattarin, makealupiinin ja kuminan? Kurssilla tutustutaan näiden kasvien monipuoliseen käyttöön. Nämä kasvit sopivat erinomaisesti keliaakikoille (ovat luontaisesti gluteenittomia), mutta myös sekasyöjille, koska ne monipuolistavat meidän kaikkien ruokavaliota!

Luonnollisesti herkullista – luonnonyrtit ja villivihannekset

Luonnonyrteistä saa ilmaista, herkullista ja terveellistä makua ruokiin. Monet kasvit ja kasvien osat voivat kuitenkin olla haitallisia ja jotkut jopa myrkyllisiä. Siksi syötävät ja kaupalliseen käyttöön poimittavat kasvit on syytä tunnistaa huolellisesti ja käsitellä oikein.  Ruokakursseilla saa monipuolisia elämyksiä luonnonyrttien käytöstä keittiössä. Kursseja järjestetään keväällä ja alkukesästä, kun villivihannekset nousevat maasta. Kurssilla käytetään luonnonyrttejä saatavuuden mukaan. Vuoden 2022 yrtti on vuohenputki.

Kekri

Piristäkää pimeää syksyä mahtavalla kekripitojen tunnelmalla. Kekrin vietto on mainio tapa juhlistaa sadonkorjuuta, osoittaa arvostusta lähiruokaa kohtaan ja vaalia rikasta kotimaista ruokakulttuuria. Kekripidoissa pöydät notkuivat sadonkorjuun ja syysteurastuksen antimia. Kekriperinne on osa suomalaista historiaa, jota kannattaa vaalia vuodesta toiseen – juhlia puhdasta suomalaista ruokaa ja -perinnettä!

Makkara

Kotimakkaroiden valmistaminen vaatii vaivannäköä, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Makkaroita kannattaakin valmistaa talkoilla. Yhteistyössä on myös se etu, että samalla valmistuu suurempikin erä. Kurssilla tutustutaan erilaisten makkaramassojen valmistukseen sekä suolien täyttämiseen yleiskoneen tai lihamyllyn avulla. Kurssi sopii hyvin myös metsästysseuroille.

Miehet kokkaa – perusruoanlaittoa

Onko soppakauha keskellä kämmentä? Kurssilla opitaan arkiruoan valmistusta. Valmistamme helppoja arkiruokia, joista jokainen tykkää. Käymme läpi ruoanlaiton perusteita ja käytämme kurssilla perusraaka-aineita.

Juhlapöydän bravuurit

Kurssilla valmistetaan ihania makeita ja suolaisia herkkuja - jotain uutta ja jotain vanhaa, klassikoita laidasta laitaan. Kurssilta saat ideoita juhlapöydän tarjottaviin kuin myös jälkiruokapöytään. Jaa kurssilla myös oma suosikkireseptisi.

Ole yhteydessä ruoka-asiantuntijaamme!

Uusimaa: Suvi Malin
Kymenlaakso ja Etelä-Karjala: Hannele Veteli
Häme ja Pirkanmaa: Jenni Kunnaala ja Satu Nokkonen

Ajankohta

Alkaa:   26.4.2022 00:00
Päättyy:   31.12.2022 23:59

Lisää tapahtuma kalenteriisi