Elintarvikkeiden säilyvyys
11.9.2025 13:00
Teams
Elintarvikkeiden säilyvyys
Pienjalostajille suunnattu koulutus elintarvikkeiden säilyvyydestä to 11.9.2025 klo 13 – 14.30 Teamsin välityksellä.
Koulutuksen sisältö:
- Säilyvyyteen vaikuttavat tekijät
- Mikrobit elintarvikkeiden pilaajina
- Hapettuminen elintarvikkeiden pilaajana
- Tuotteen säilyvyyden hallinta
- kuivatut yrtit ja marjat
- kokonaiset vs. jauhetut yrtit ja marjat
- pakastetut luonnontuotteet marjat ja kerkät
- kuivat elintarvikkeet, jotka sisältävät öljyä, hunajaa, yrttejä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä
- keitetyt elintarvikkeet, hillot, siirapit
- uunissa paistetut/paahdetut elintarvikkeet
- Tuotteen säilyvyyden arviointi
- Parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä?
Kouluttajana IdeaNature Oy.
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti luonnontuotteisiin pohjautuvien elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin etusija kainuulaisilla.
Koulutus on osa KantriLuonto-hankkeen tarjontaa ja sen järjestää ProAgria Itä Suomi / MKN Itä-Suomi.
Omavastuuhinta 45 € + alv 25,5 %. Kainuun ulkopuolelta hinta on 10 euroa kalliimpi.
Laskutustavat verkkolasku, sähköposti tai paperilasku (lisä 7 €). Kurssin laskuttaa ProAgria Itä-Suomi.
Ilmoittautuminen viimeistään 4.9.2025.
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta kurssille, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä (5) ei täyty, koulutus perutaan.
Lisätietoja koulutuksista antaa: Kirsi Sahrman-Hauhia, p. 050 570 3039, kirsi.sahrman-hauhia@maajakotitalousnaiset.fi