Better profitability through climate-smart practices – Sustainable food production in the Arctic
27.11.2024 13:00
Bättre lönsamhet genom klimatsmarta metoder - Hållbar livsmedelsproduktion i Arktis
Datum: 27.11.2024 13:00–15:00 (finsk tid)
Välkommen till det gränsöverskridande webbinariet om klimatsmart livsmedelsproduktion!
Du kommer att få höra klimatsmarta affärsexempel från Finland och Sverige, samt den senaste informationen och diskussionen om hur vi kan lära av varandra.
Program (ändringar är möjliga)
- Insikter om klimatsmarta metoder inom livsmedelsproduktion från norra Finland och Sverige, Nerine Mary George, Luleå tekniska universitet, ClimateFood-projektet
- Utnyttjande av sidoströmmar i renslakterier i Finland, Niina Mattila, Aihkiporo
- Lokala värden från norr i varumärkesbyggande och marknadsföring, Anna Ahlqvist, Nyhléns Hugosons
- Klimatsmarta tekniker för livsmedelsproduktion och bearbetning från fältet, Peetu Virkkala, Uleåborgs universitet Kerttu Saalasti Institute, ClimateFood-projektet
- Workshop
Talen kommer att översättas till finska och svenska.
Webbinariet anordnas av ClimateFood-projektet/ProAgria Oulu/Oulu Rural Womens Advisory Organisation, Hushållningssällskapet i Norrbotten-Västerbotten, Lapplands yrkeshögskola, Kerttu Saalasti-institutet vid Uleåborgs universitet och Luleå tekniska universitet.
Better profitability through climate-smart practices – Sustainable food production in the Arctic
Date: 27.11.2024 13:00–15:00 (Finnish time)
Welcome to the cross-border webinar on climate-smart food production!
You will hear climate-smart business examples from Finland and Sweden, as well as latest information and discussion on how we can learn from each other.
Schedule (changes are possible)
- Insights to climate-smart practices in food producing from Northern Finland and Sweden, Nerine Mary George, Luleå university of technology, ClimateFood project
- Utilization of sidestreams in reindeer slaughter houses in Finland, Niina Mattila, Aihkiporo
- Using local values from the north in branding and marketing, Anna Ahlqvist, Nyhléns Hugosons
- Climate-smart technologies of food producing and processing from the field, Peetu Virkkala, University of Oulu Kerttu Saalasti Institute, ClimateFood project
- Workshop
The speeches will be translated in Finnish and in Swedish.
The webinar is organised by ClimateFood project/ProAgria Oulu/Oulu Rural Womens Advisory Organisation, Hushållningssällskapet i Norrbotten-Västerbotten, Lapland University of Applied Sciences, University of Oulu Kerttu Saalasti Institute and Luleå University of Technology.