Pellolta pöytään - tapahtuma Mikkelin Karilassa
9.7.2025 10:00
Karila
Tapahtumassa tuodaan esille kestäviä, uudistavia ruoantuotannon tapoja ja ajankohtaista tutkimustietoa. Tapahtumassa on esillä myös keinoja, miten maatilat voivat lisätä ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluita. Tapahtuman ruokapalvelut ja kotiin ostettavat elintarvikkeet ovat osa kestävää ruokaketjua. Pääjärjestäjän, ”Pellolta pöytään näkyväksi” -hankkeen tavoitteena on tehdä näkyväksi kestävä, uudistava, vastuullinen paikallinen koko ruokaketju.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Aihepiirit:Älymaatalous, täsmäviljely (ajoautomatiikka, satokartoitus, kasvustosensorit ym.); Peltokokeet rypsi, kaura, nurmi; Marjat; Kasvintuhoojat; Maanrakenne; Maatalouden vesiensuojelu
Maatalousluonnon monimuotoisuus (perinnebiotoopit, vieraslajit, pölyttäjät ym.); Maisemanhoito, laidunnus.
Alustava ohjelma:
Paneelikeskustelut:
*Miltä näyttää Etelä-Savon ruokaketjun tulevaisuus — Ruokastrategia
*Nuorissa on tulevaisuus - nuoret maatalousyrittäjinä
Lammaspaimennusnäytökset
Konetyönäytökset
MKN Kahvila (maa- ja kotitalousnaiset)
Keittiömestareiden sesonkiherkut - lettukestit
Paikallisia ruokatuotteita -suoramyynti
Järjestävät hankkeet ProAgria Etelä-Savosta ja Luonnonvarakeskuksesta: Pellolta pöytään näkyväksi, Vesiviisas maaseutu, Vastuullisen lammastalouden ABC, Innokas, Armas, Arvo