Yritysvierailu Nakkila Verstas

6.6.2022 14:00

Verstas

Hyvinvointitreffin jälkeen jatkamme teemassa vierailemalla eri yrityksissä. Sarjan aloittaa 6.6.2022 Nakkila ja vierailu Verstaalla. 

Verstaalla tavataan klo 14. Saamme tutustua yrityksen toimintaan ja nautimme iltapäiväkahvit Verstaalla. Paikalla myös Sari Uoti ja Anna Kari Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista. Toiveissa on, että moni löytäisikin tiensä Verstaan kesätapahtumiin. Ilmoittaudu mukaan mukavaan hetkeen, tilaisuuden hinta 7,50€/ hlö. www.nakkilanverstas.fi 

Verstaan perusta muurattiin vuonna 1950, kun Lammisen sahan omistaja Unto Lamminen poikiensa Hannun ja Ollin kanssa päättivät rakentaa Pyssykankaan raamisahan yhteyteen höyläämön, sahan korjaamon ja verstaan. Rakennus valmistui 1952. 1970-luvulla sahan yhteyteen rakennettiin iso höyläämö ja keskikerros toimi pääasiassa höylätavaroiden myyntivarastona. 2000-luvulla keskikerroksessa toimi Lardella Oy:n Puupaja. Rakennuksella on pitkä historia ja se sai uuden elämän vuonna 2017, kun Harri Höglund osti sen ja antoi paikalle historiaa kunnioittavan nimen ”Verstas”. 

Verstasta on saneerattu pieteetillä. Saneerauksessa on määrätietoisesti haluttu säilyttää historian havinaa sekä rakennuksen ja sen ympäristöön liittyvää henkeä. Tunnelmaa luovat pyssykangaslaiset käsinpoltetut ja paikoitellen polttovikaiset tiilet. Verstas rakennettiin aikana, jolloin oli tiukkaa ja jolloin kaikki hyödynnettiin. Alkuperäisyyttä kunnioittaen on saneerausvaiheessa vanhat valulasiset ikkunat säästetty ja kunnostettu. Sisäkatto ja siinä olevat palkit on maalattu valkoiseksi, ja valoa tilaan antavat Vaasan kaupungin lähes 100 vuotta vanhat katuvalot, jotka roikkuvat vanhan sahan tukkiauton lumiketjun pätkistä. 

Nakkilan Verstaan toiminnasta vastaa energinen ydintiimi, joka toteuttaa vaativatkin toiveet. Verstaan isäntä ja toimitusjohtaja Harri on innovatiivinen ja sosiaalinen persoona. Ravintola Verstaan ohjaksissa on Marika, jolla on monipuolinen ja pitkä kokemus paitsi ravintola-alalta, myös juhla- ja kokouspalveluista. Sydäntä lähellä on pientuottajat, sekä itse tehty herkullisen rehellinen lähiruoka.

Tervetuloa mukaan

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

6.6.2022 14:00

Päättyy:  

6.6.2022 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verstas

Pyssykankaantie 170
29270 Nakkila

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet