Pellolta pöytään näkyväksi -pellonpiennarpäivä 7.8.2025, Nurmes
7.8.2025 10:00
Laitalan Lomat
Pellonpiennarpäivässä tehdään tunnetuksi vastuullista ruokaketjua pellolta pöytään. Eritysteemana päivässä on kaura ja hiilensidonta. Peltovierailujen lisäksi tapahtumassa on aiheeseen liittyviä toiminnallisia työpajoja sekä tarjolla elintarvikkeita, ruoka-annoksia ja kahvilapalveluita ym.
Ohjelma:
Klo 10–13 PELLOLTA, Nevalaisten tilakeskus, Neitivirrantie 85 B Karhunpää
- Klo 10 Aamukahvit suolaisen kera
- Peltovierailuja: elintarvikekaura, kukkivat riistapeltokasvustot, hiilensidonta
- Yhteiskoneita mm. hybridikultivaattori lautasilla, jankkuri
- Työnäytös jankkurilla
- Hometoksiinimittarin ja kuivaamon esittely ym.
Klo 11–15 PÖYTÄÄN, Laitalan Lomat, Laitalantie 85 Karhunpää
- Työpajoja, aiheina mm. kauraletut, villiyrtit, luonnontuotteet, ensiaputaidot, varautumissuunnitelma, vesiaktiviteetit (kanootit / sub-laudat)
- Paikallisia elintarvike- ja käsityöalan yrityksiä myymässä tuotteitaan
- Huippukeittiömestari Pasi Venäläinen valmistaa wokkia luomukaurasuurimoista ja luonnonlaidunlihasta
- Eri organisaatioiden ja hankkeiden toiminnan esittelyä
- Kahvio ja vaatepuoti avoinna
- Klo 13.30 Laitalan Lomien matkailuliiketoiminnan esittely, Henna Nevalainen
Ohjelma tarkentuu lähempänä.
Tapahtuman järjestää Laitalan Lomat ja ProAgria Itä-Suomen / MKN Itä-Suomen hankkeet: Pellolta pöytään näkyväksi, KasviTieto, Maatilan Turva, KasviTaito 2.0, OSKARI, Kimalaisen silmin, Serigo, Yhteistyöllä kannattavuutta, Tuottajaorganisaation kehittäminen vilja-alalle, Tuohta tarinoista.
Yhteistyössä mm. Savo-Karjalan Luomuyhdistys ry, Savonia AMK. Yhteistyökumppaneiden nimet tarkentuvat kevään aikana. Tervetuloa järjestämään tapahtumaa kanssamme!
Lisätiedot, näytteilleasettajiksi ilmoittautumiset:
johanna.rinnekari@proagria.fi, p. 040 301 2441
kaisa.matilainen@proagria.fi, p. 040 301 2423